Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Nybro

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

Nybro kommun söker alkoholhandläggare

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse av hållbarhetsfrågor då är du välkommen till oss!

Tjänsten består till stor del av utredningsarbete utifrån alkohollagen och lag om tobak och liknande produkter, men även av tillsyn av serveringsställen och försäljningsställen. I arbetet ingår mycket kontakt med företag, myndigheter och allmänheten där rådgivning, utbildning och information ingår. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter. Du driver dina ärenden självständigt men för ett nära samarbete med övriga kollegor. Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens och erfarenhet samt verksamhetens behov.

Du förväntas aktivt bidra till verksamhetsutveckling och systematiskt förbättringsarbete. Vi använder EDP Vision Miljö ärendehanteringssystem som stöd för verksamheten.

I rollen ingår också ansvar för verksamhetsplanering, upprättande av budgetförslag samt uppföljning av verksamheten.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess. I den här tjänsten arbetar vi även åt Torsås och Emmaboda kommun.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning på exempelvis juridik, ekonomi, miljö- och hälsoskydd eller annan likvärdig utbildning. För att du ska trivas hos oss tror vi du är samarbetsvillig, öppen för att arbeta med flera områden, hjälpsam och initiativtagande. Du ser verksamhetens utvecklingsmöjligheter och har en god servicekänsla för våra medborgare.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med alkohol- eller tobakslagstiftningen, erfarenhet av ekonomiska granskningar, juridik, arbete hos annan myndighet eller utredningsarbete. Du har kännedom om att arbeta med politiskt styrd organisation och vad serviceinriktad myndighetsutövning innebär.

För att passa i rollen som alkoholhandläggare är det viktigt att du är en god kravställare samtidigt som du kan ha en god dialog med verksamhetsutövare och medborgare i kommunen. Som alkoholhandläggare har du mycket personkontakt såväl internt som externt vilket ställer höga krav på ditt bemötande och att du kan uttrycka dig i både tal och skrift på svenska. Det är viktigt att du kan planera och strukturera ditt arbete självständigt och arbeta målinriktat.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Miljöingenjör sökes till Nybro Energi

Ansök    Okt 19    Nybro kommun    Miljöingenjör
Om arbetsplatsen Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro kommun. Vi omsätter ca 270 miljoner kronor och har ca 60 anställda med olika inriktningar och kompetenser. Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av kommunen inom elnät, elhandel, vatten & avlopp, fjärrvärme och fibernät. Energiomsättningen i elnätet uppgår till ca 160 GWh, i fjärrvärmenätet till ca 150 GWh och det produceras i dagsläget drygt 25 GWh el. För mer info besök www.... Visa mer
Om arbetsplatsen
Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro kommun. Vi omsätter ca 270 miljoner kronor och har ca 60 anställda med olika inriktningar och kompetenser. Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av kommunen inom elnät, elhandel, vatten & avlopp, fjärrvärme och fibernät. Energiomsättningen i elnätet uppgår till ca 160 GWh, i fjärrvärmenätet till ca 150 GWh och det produceras i dagsläget drygt 25 GWh el. För mer info besök www.nybroenergi.se
Vi strävar efter att vara en schysst och jämställd arbetsplats. Vi välkomnar olikheter och söker medarbetare som gillar att ingå i ett arbetsteam, och som gillar att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid, ett generöst friskvårdsbidrag, träning på arbetstid och tillgång till regelbunden massage för att våra medarbetare ska hålla sig friska och trivas på jobbet.


Arbetsuppgifter
Bolaget driver bland annat ett avfallseldat kraftvärmeverk sedan några år tillbaka och har nu flera spännande investeringsprojekt på gång. Vi har fått en vakans i organisationen och behöver i och med detta förstärka med en Miljöingenjör som ska hjälpa till att förvalta och utveckla affärsområdet produktion.
Arbetsuppgifterna förväntas omfatta allt från projektledning till miljörapportering. Du kommer utgå från Kraftvärmeverket och organisatoriskt vara direkt underställd Affärsområdeschefen. Anställningen kommer att innebära mycket eget arbete med stor möjlighet att påverka.
Typiska arbetsuppgifter:
- Att arbeta med miljöledning, inom värme- och elproduktion.
- Att driva och utveckla företagets systematiska miljöarbete inom produktionssidan.
- Att kommunicera muntligt och skriftligt med miljömyndigheter.
- Att producera rapporter och utredningar såsom rutiner, riskanalyser, kontrollprogram och miljörapporter.
- Att hantera tillståndsfrågor.
- Att ansvara för miljömätning avseende uppföljning, rapportering och även teknik om intresse finns.
- Att driva företagets klimat- och hållbarhetsarbete.
En viktig del av arbetet är att bevaka omvärlden för att ligga steget före vid tex lagändringar. Företaget ser mycket positivt på att engagera sig de nätverk som finns inom branschen, här finns mycket information att hämta och duktiga personer att lära sig av.
I arbetsuppgifterna kan också ingå att på egen hand driva projekt där allt från förstudie till genomförande ingår.


Kvalifikationer
Minst högskoleutbildning inom lämpligt område är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar personlighet, driv och engagemang mer än mångårig erfarenhet.
Tidigare erfarenhet av energibranschen, processindustri, avfallsförbränning, avfallshantering, myndighetskommunikation, projektledning, arbete med miljöledningssystem och miljömätning kan vara meriterande.


Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro Energi eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.
Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Markförvaltare/Naturvårdshandläggare

Ansök    Maj 23    Nybro kommun    Naturvårdsingenjör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Planeringsverksamheten inom samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen och dess utvecklingsprojekt, från översiktsplanering och detaljplanering, till genomförande och förverkligande av detaljplaner och försäljning av mark. Vi bygger, utvecklar och förvaltar kommunens gatu-, stads- och parkmiljöer samt skogs- och naturmiljöer för att tillsammans bygga det samhälle som vi alla kan trivas i.
Planeringsverksamheten arbetar flexibelt utifrån gruppens erfarenheter och kunskaper vilket innebär ett variationsrikt arbete som präglas av öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Som markförvaltare/naturvårdshandläggare arbetar du på olika sätt med kommunens markinnehav och drift/utveckling av kommunens natur- och rekreationsområden. Du kommer att erbjudas varierade arbetsuppgifter som består dels av löpande markförvaltning såsom arrende- och avtalsfrågor, samordning av kommunal skyddsjakt och dels arbete med natur och friluftslivsfrågor inklusive utvecklingsprojekt. I ditt dagliga arbete kommer du att ha mycket kontakt med kommunens medborgare i olika frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen med inriktning mot markförvaltning, natur- och friluftsliv eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du kunskap om eller erfarenhet av arrende och avtalsfrågor (jordabalken), projektledning och/eller natur- och vattenfrågor är det meriterande.
Du drivs av en vilja av att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du ser möjligheter till utveckling och förbättring. Du är en person som är strukturerad i ditt arbete.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och förmåga att kunna ta egna initiativ. Eftersom arbetsuppgifterna är utåtriktade med många kontakter både muntligt och skriftligt, internt och externt, är god samarbetsförmåga, öppenhet och servicekänsla samt goda kunskaper i svenska språket viktiga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Sep 3    Nybro kommun    Miljöinspektör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse av hållbarhetsfrågor och att arbeta för att miljömålen ska uppnås då är du välkommen till oss!
Som miljöinspektör kommer du i huvudsak att arbeta med tillsyn, prövning och information inom hela miljöbalkens område. Tjänsten omfattar miljötillsyn med inriktning på tillsyn av tillståndspliktig och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet i olika branscher. I arbetet ingår också handläggning av inkommande ärenden av olika slag. Ditt uppdrag omfattar även att arbeta förebyggande i form av bl a informativa och samverkande uppdrag såväl externt som internt, men även ställa krav och fatta beslut i din roll som myndighetsutövare.
Även andra arbetsuppgifter inom verksamhetens ansvarsområde kan bli aktuella.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller likvärdig kompetens enligt arbetsgivarens bedömning. Vi sätter särskilt värde på om du har fördjupade kunskaper kring tillsyn av miljöfarlig verksamhet, avfall, dagvatten och vattenskyddsområden samt miljörätt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du ska ha förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete samt ha lätt för att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Eftersom du har många externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och pedagogisk samt har lätt att kommunicera med människor. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande.

För att lyckas i rollen tar du eget ansvar för ditt arbete, arbetar bra ihop med andra och visar ett gott omdöme. Du är mål- och resultatinriktad, strukturerad och tydlig. Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav.


Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Nov 18    Nybro kommun    Miljöinspektör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse av hållbarhetsfrågor och att arbeta för att miljömålen ska uppnås då är du välkommen till oss!
Som miljöinspektör kommer du i huvudsak att arbeta med tillsyn, prövning och information inom hela miljöbalkens område. Tjänsten omfattar miljö- och hälsoskyddstillsyn med inriktning på tillsyn av tillståndspliktig och anmälningspliktig verksamhet i olika branscher. I arbetet ingår också handläggning av inkommande ärenden av olika slag. Ditt uppdrag omfattar även att arbeta förebyggande i form av bl a informativa och samverkande uppdrag såväl externt som internt, men även ställa krav och fatta beslut i din roll som myndighetsutövare.
Även andra arbetsuppgifter inom verksamhetens ansvarsområde kan bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller likvärdig kompetens enligt arbetsgivarens bedömning. Vi sätter särskilt värde på om du har fördjupade kunskaper kring tillsyn av offentliga lokaler, dagvatten och vattenskyddsområden. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du ska ha förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete samt ha lätt för att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Eftersom du har många externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och pedagogisk samt har lätt att kommunicera med människor. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande.

För att lyckas i rollen tar du eget ansvar för ditt arbete, arbetar bra ihop med andra och visar ett gott omdöme. Du är mål- och resultatinriktad, strukturerad och tydlig. Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Nybro HC

Vi erbjuder Som biomedicinsk analytiker hos oss på hälsocentralen i Nybro får du arbeta i ett välutrustat primärvårdslaboratorium. Arbetet består av provtagning av patienter, hantering och packning innan det skickas till laboratoriet i Kalmar. Vi använder oss av journalsystemet Cosmic med digital svars- och remisshantering.  Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Meriterande om du har erfarenhet inom primärvården eller labora... Visa mer
Vi erbjuder
Som biomedicinsk analytiker hos oss på hälsocentralen i Nybro får du arbeta i ett välutrustat primärvårdslaboratorium.

Arbetet består av provtagning av patienter, hantering och packning innan det skickas till laboratoriet i Kalmar. Vi använder oss av journalsystemet Cosmic med digital svars- och remisshantering. 

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Meriterande om du har erfarenhet inom primärvården eller laboratorieverksamhet inom klinisk kemi.

Du tycker det är roligt och stimulerande att jobba med patientkontakt och kundkontakt. Du är noggrann i ditt arbete då eftersträvar ett patientsäkert analysarbete inom laboratorieverksamheten. 

Vår arbetsplats 
Nybro hälsocentral ligger i centrala Nybro med närhet till bra kommunikationer. Vi har cirka 8 400 listade patienter. På hälsocentralen finns specialister i allmänmedicin, distrikts- och sjuksköterskor, primärvårdspsykolog, undersköterskor, medicinska sekreterare och fotterapeut.

Välkommen med din ansökan!

Rekrytering sker löpande

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.

Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöinspektör Livsmedelskontroll

Ansök    Jun 24    Nybro kommun    Miljöinspektör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Är du en trygg, nyfiken och nytänkande person som vill vara med och bidra till framtidens större Nybro? Är du den inspektör vi söker som vill bli en del av ett team och även trivs med självständiga arbetsuppgifter och ofta själv planera upp din dag?

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att utföra kontroller enligt livsmedelslagstiftningen. I arbetet ingår även rapportskrivning, planering och uppföljning. Andra arbetsuppgifter är att handlägga och utreda olika typer av inkommande ärenden som t ex. klagomål, misstänkta matförgiftningar. Arbetsuppgifterna innebär myndighetsutövning och du växlar mellan att ha kontakt med både företagare och privatpersoner.

Du behöver känna dig trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat och att du är lugn och kontrollerad i pressade situationer.

Du handlägger och planerar självständigt och tillsammans med din kollega i arbetsgruppen. Vi har en långtgående delegering av ansvar och befogenheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en likvärdig högskoleutbildning, gärna med inriktning mot livsmedel. Du ska ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen. Erfarenhet från arbete med offentlig kontroll/myndighetsutövning eller liknande arbete är meriterande.

Det är viktigt att du är ambitiös, drivande och välorganiserad så att du självständigt kan planera och strukturera ditt arbete.

I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med goda möjligheter att påverka arbetets innehåll och upplägg. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort behörighet B krävs.

Rekrytering kan komma att ske löpande. Erfarenhet är meriterande.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Miljöinspektör Livsmedelskontroll

Ansök    Nov 23    Nybro kommun    Miljöinspektör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Är du en trygg, nyfiken och nytänkande person som vill vara med och bidra till framtidens större Nybro? Är du den inspektör vi söker som vill bli en del av ett team och även trivs med självständiga arbetsuppgifter och ofta själv planera upp din dag?

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att utföra kontroller enligt livsmedelslagstiftningen. I arbetet ingår även rapportskrivning, planering och uppföljning. Andra arbetsuppgifter är att handlägga och utreda olika typer av inkommande ärenden som t ex. klagomål, misstänkta matförgiftningar. Arbetsuppgifterna innebär myndighetsutövning och du växlar mellan att ha kontakt med både företagare och privatpersoner.

Du behöver känna dig trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat och att du är lugn och kontrollerad i pressade situationer.

Du handlägger och planerar självständigt och tillsammans med din kollega i arbetsgruppen. Vi har en långtgående delegering av ansvar och befogenheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en likvärdig högskoleutbildning, gärna med inriktning mot livsmedel. Du ska ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen. Erfarenhet från arbete med offentlig kontroll/myndighetsutövning eller liknande arbete är meriterande.

Det är viktigt att du är ambitiös, drivande och välorganiserad så att du självständigt kan planera och strukturera ditt arbete.

I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med goda möjligheter att påverka arbetets innehåll och upplägg. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort behörighet B krävs.

Rekrytering kan komma att ske löpande. Erfarenhet är meriterande.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Dec 3    Nybro kommun    Miljöinspektör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse av hållbarhetsfrågor och att arbeta för att miljömålen ska uppnås då är du välkommen till oss!
Som vikarierande miljöinspektör kommer du i huvudsak att arbeta med tillsyn, prövning och information inom hela miljöbalkens område. Tjänsten omfattar miljötillsyn med inriktning på tillsyn av tillståndspliktig och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet i olika branscher samt hälsoskydd där arbetar du bland annat med prövning och tillsyn av anmälningspliktiga (samt ej anmälningspliktiga) verksamheter, hantering av klagomål, rådgivning och information enligt miljöbalken.
I arbetet ingår också handläggning av inkommande ärenden av olika slag. Ditt uppdrag omfattar även att arbeta förebyggande i form av bl a informativa och samverkande uppdrag såväl externt som internt, men även ställa krav och fatta beslut i din roll som myndighetsutövare.
Även andra arbetsuppgifter inom verksamhetens ansvarsområde kan bli aktuella.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller likvärdig kompetens samt goda kunskaper i tillämpning av miljöbalken och dess förordningar och föreskrifter. Du ska ha förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete samt ha lätt för att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Eftersom du har många externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och pedagogisk samt har lätt att kommunicera med människor. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess. För att lyckas i rollen tar du eget ansvar för ditt arbete, arbetar bra ihop med andra och visar ett gott omdöme. Du är mål- och resultatinriktad, strukturerad och tydlig. Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Sustainability manager, Lintex

Om tjänsten Vill du jobba i ett expansivt företag inom inredningsbranschen som tar hållbarhetsarbetet på allvar? Lintex är redan idag självförsörjande på förnyelsebar energi. Nästa steg är att bli ledande inom cirkulär ekonomi, hållbarhet och miljö i branschen. För Lintex handlar det om att arbeta med hållbarhet på riktigt, inte bara om traditionella ISO certifieringar eller klimatkompensationer. Därför söker Lintex nu efter en Sustainability Manager som k... Visa mer
Om tjänsten
Vill du jobba i ett expansivt företag inom inredningsbranschen som tar hållbarhetsarbetet på allvar? Lintex är redan idag självförsörjande på förnyelsebar energi. Nästa steg är att bli ledande inom cirkulär ekonomi, hållbarhet och miljö i branschen. För Lintex handlar det om att arbeta med hållbarhet på riktigt, inte bara om traditionella ISO certifieringar eller klimatkompensationer. Därför söker Lintex nu efter en Sustainability Manager som kan leda detta arbete.

Arbetsbeskrivning
Lintex uppfyller redan idag många standards och krav från leverantörer och andra intressenter. Som Sustainability manager ansvarar du för att identifiera, analysera och jämföra olika standards i olika länder i syfte att hitta synergier dem emellan. En viktig del i ditt uppdrag blir att skapa Lintex- standards som är kompatibla med företagets nationella och internationella kunders miljökrav, certifieringar och hållbarhet.

I uppdraget ingår även ansvar för att utveckla Lintex hållbarhetsstrategi. Du arbetar nära Inköp, Försäljning, Marknad och Produktion där du stöttar bolaget med hållbarhetsfrågor i hela processen. Från utveckling av produkter till paketering och profilering.

Uppdraget är både strategiskt och taktiskt och innehåller bl a följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:

? Utveckla policy och handlingsplaner avseende hållbarhet. Det gäller såväl företaget och dess produkters miljöpåverkan
? Kartlägga miljökrav i olika länder för att därigenom utveckla en internationell strategi för Lintex
? Energikartläggning
? Miljö och produktcertifieringar
? Stödja hela organisationen i hållbarhetsfrågor
? Kommunicera hållbarhetsarbete internt och externt samt internationellt
? Jobba nära inköp, produktion, sälj och marknad för att stödja och säkerställa ett genomförande av Lintex hållbarhetsstrategi
? Utvärdera och förvalta miljöledningssystem


Kompetensprofil
Vi söker dig som har:

? Högskoleutbildning inom relevant område
? God erfarenhet inom miljö, teknik, material, socialt ansvarstagande och företagsekonomi
? Erfarenhet av hållbarhetsfrågor sedan tidigare, gärna internationellt
? Mycket goda kunskaper i såväl engelska som det svenska språket, både i tal och skrift
? Erfarenhet av certifieringar som t ex EPD (Environmental product declaration) och arbete med CSR- frågor

Som person har du en mycket god förmåga att samordna och strukturera ditt arbete. Du tar initiativ, driver processer framåt och är van vid att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Vidare har du mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Att skapa goda relationer och bygga långsiktiga samarbeten är en självklarhet för dig. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Är du dessutom en person som trivs med att ha ett varierande och utmanande arbete är du varmt välkommen med din ansökan.

"På Lintex jobbar vi mycket under eget ansvar varför du har stora möjligheter att påverka innehållet själv. Det enda vi är tydliga med är målet."


Mer information
För mer information, kontakta

Göran Lindahl på 070-972 88 00, [email protected]
Anna Sundström på 070-940 88 30, [email protected]

Om Lintex
Lintex Nordic Group AB tillverkar, marknadsför och säljer inredningsprodukter till kontor och offentlig miljö.
Alla produkter utvecklas, produceras och säljs under vårt eget varumärke. Lintex är ett familjeägt företag som grundades 1983. Huvudkontor och produktion ligger i Nybro, Småland, med lokala dotterbolag, säljkontor och agenter runt om i Skandinavien och Europa.
Läs mer på www.lintex.se Visa mindre

Miljöinspektör

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Miljö- och byggverksamheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd.
Vi är en verksamhet med korta beslutsvägar, vi har en god sammanhållning där vi hjälper och stöttar varandra mellan våra olika enheter.

Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör planering, trafik och väghållning, stadsmiljö och parker, naturvård, sport- och fritidsfrågor, lokal- och måltidsservice, karta/GIS, mark- och exploatering samt energirådgivning.

Förvaltningen har ca 230 medarbetare varav 17 tillhör miljö- och byggverksamheten.
ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse av hållbarhetsfrågor och att arbeta för att miljömålen ska uppnås då är du välkommen till oss!
Som miljöinspektör kommer du i huvudsak att arbeta med tillsyn, prövning och information inom hela miljöbalkens område. Tjänsten omfattar miljötillsyn med inriktning på tillsyn av tillståndspliktig och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet i olika branscher. I arbetet ingår också handläggning av inkommande ärenden av olika slag. Du ska delta i kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling. Ditt uppdrag omfattar även att arbeta förebyggande i form av bl a informativa och samverkande uppdrag såväl externt som internt, men även ställa krav och fatta beslut i din roll som myndighetsutövare.
Även andra arbetsuppgifter inom verksamhetens ansvarsområde kan bli aktuella.

Är du rätt person kan även enhetsansvar för miljöenheten ingå i arbetsuppgifterna.
I rollen som enhetsansvarig kommer du att ansvara för verksamhetsplanering och upprättande av budgetförslag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller likvärdig kompetens enligt arbetsgivarens bedömning. Vi sätter särskilt värde på om du har fördjupade kunskaper kring tillsyn av miljöfarlig verksamhet, avfall, förorenad mark och miljörätt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du ska ha förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete samt ha lätt för att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Eftersom du har många externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och pedagogisk samt har lätt att kommunicera med människor. Det är av vikt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt, korrekt och empatiskt bemötande.

För att lyckas i rollen tar du eget ansvar för ditt arbete, arbetar bra ihop med andra och visar ett gott omdöme. Du är mål- och resultatinriktad, strukturerad och tydlig. Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess. Körkort är ett krav.
Vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre