Lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Nybro

Se lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

Hållbarhetsansvarig till KG-List i Norrhult

KG-List historia börjar 1951 och sedan dess har KG List gått från att vara en snickerifabrik till att bli Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ. Från deras fabrik i Norrhult mitt i Småland levererar de produkter av högsta kvalitet till kunder i branscher som kök, möbel, bad, snickeri, dörrar, fönster och trappor. Företaget har idag 51 anställda och omsätter cirka 150 miljoner kronor. KG-List är en del av Surewood Industries AB där även Spaljisten... Visa mer
KG-List historia börjar 1951 och sedan dess har KG List gått från att vara en snickerifabrik till att bli Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ. Från deras fabrik i Norrhult mitt i Småland levererar de produkter av högsta kvalitet till kunder i branscher som kök, möbel, bad, snickeri, dörrar, fönster och trappor. Företaget har idag 51 anställda och omsätter cirka 150 miljoner kronor. KG-List är en del av Surewood Industries AB där även Spaljisten AB och Surewood Housing AB ingår.

KG-List söker en driven och engagerad Hållbarhetsansvarig som vill vara med och utveckla företagets hållbarhets- och miljöarbete.

Dina arbetsuppgifter
Som Hållbarhetsansvarig på KG-List kommer du att ha det övergripande ansvaret för att driva och utveckla deras hållbarhets- och miljöarbete i enlighet med företagets mål och strategier. Du kommer att leda och genomföra både interna och externa revisioner, samt spela en nyckelroll i att utarbeta och implementera rutiner och processer inom ditt ansvarsområde.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
Bevaka och säkerställa efterlevnad av lag- och kundkrav inom EUDR, energikartläggning, CSRD, miljödeklaration och EPD samt genomföra aktiviteter kopplade till dessa områden.
Agera sakkunnig gentemot deras kunder och vara kontaktperson för KG-List inom koncernen.
Rapportera och följa upp interna avvikelser inom hållbarhet och miljö enligt gällande kund- och lagkrav.
Ha det övergripande ansvaret för FSC & PEFC.
Upprätta mål och finansiell budget för hållbarhetsområdet i samråd med VD.
Kontinuerligt mäta, följa upp samt vidta relevanta korrigerande åtgärder för att nå hållbarhetsmålen.
Arbeta för minskad miljöpåverkan och driva samt följa upp aktuella miljöfrågor.
Ansvara för att kemikaliehantering sker enligt gällande regler och standarder.

Din profil
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av hållbarhets- och miljöarbete. För att lyckas i rollen som Hållbarhetsansvarig hos KG-List är det viktigt att du har förmågan att arbeta strategiskt och analytiskt. Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs i en självständig roll där du tar egna initiativ. Som person är du driven, ansvarsfull och har en god kommunikativ förmåga.

För att vara aktuell för tjänsten har du som söker:
Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, dock minst treårig gymnasieutbildning.
Dokumenterad flerårig erfarenhet av hållbarhets- och miljöarbete samt erfarenhet av revisioner.
Kännedom om relevanta ISO-standarder genom utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Mycket goda kunskaper i svenska både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.


Övrig information
Placeringsort: Norrhult
Start: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Omfattning: Tjänsten är initialt på deltid men kan komma att utvecklas över tid
Övrigt: Direkt anställning på KG-List alternativt som konsult

KG-List har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du frågor angående tjänsten eller processen i sin helhet så kontakta gärna oss via email, [email protected] eller på telefonnummer, 0470-72 33 88.

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!

Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.

Om Maxkompetens
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och har kontor på fem orter fördelade på Kristianstad, Växjö, Halmstad, Borås och Stockholm. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och varje dag har vi ca 280 konsulter ute på uppdrag. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Visa mindre