Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Nybro

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör

Ansök    Okt 15    Nybro kommun    Informatör/Kommunikatör
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Kommunstyrelseförvaltningen ger ett effektivt och professionellt stöd till förtroendevalda, service och ledning till förvaltningar samt direkt service och information till medborgare i Nybro kommun i vissa specifika verksamheter.ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör är du placerad på Utvecklingsenheten på Nybro kommun.
Tillsammans med dina kolleger arbetar du nära kommunledningen, samtidigt som du arbetar direkt mot verksamheterna där du blir ett viktigt stöd i deras kommunikationsarbete. Arbetet sker i team bestående av tre kommunikatörskolleger, som leds av kommunens utvecklingschef.

Som person är du självgående, nyfiken och har lätt för att skapa förtroende. Du tar initiativ, men även ansvar för att slutföra det du påbörjat. Du är van vid att planera och organisera ditt eget arbete och kan vid högre arbetsbelastning prioritera.

Arbetet är självständigt och ställer krav på god samarbetsförmåga, då arbetet ofta innebär breda kontaktytor såväl internt som externt.

Även om tjänsten kräver att du arbetar självständigt, så jobbar du nära dina kolleger och verksamhet. Därmed är din förmåga att samarbeta viktig för helheten, liksom lyhördhet och prestigelöshet. Du ska känna dig bekväm med att prata inför andra och till exempel kunna leda en workshop eller föredra frågor för beslutande grupper. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Tjänsten innehåller både operativa och strategiska kommunikationsinsatser och arbetsfältet spänner över hela kommunen. Ditt huvuduppdrag är att stötta verksamheten i frågor som rör kommunikation, mediehantering och webb, där en del av ditt uppdrag är att vidareutveckla och förvalta kommunens intranät och externa webbplats utifrån övergripande mål, struktur och tillgänglighet.

I din roll säkerställer du att publicerat material lever upp till gällande lagkrav, bland annat kopplat till webbtillgänglighet och begriplighet. Du driver projekt, stöttar de olika verksamheterna med allt från att planera och genomföra aktiviteter till att producera trycksaker. I arbetsuppgifterna ingår också utbildning och coachning av webbredaktörer samt att själv skapa innehåll till webb och sociala medier. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Som kommunikatör har du en given roll i kommunens upprättade krisorganisation.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du
- har erfarenhet av att arbeta med redaktionellt innehåll på webb
- har akademisk examen med relevant inriktning
- vet hur du ska planera och genomföra effektiva kommunikationssinsatser
- har erfarenhet av att skriva och formge professionellt
- har erfarenhet av att arbeta i Adobe Creative Cloud, Indesign och Photoshop
- har goda kunskaper i sociala medier

Det är meriterande om du har erfarenhet av WordPress, arbetat med film och foto och erfarenhet av sociala medier samt webbpublicering.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre