Lediga jobb som Naturbruk i Nybro

Se lediga jobb som Naturbruk i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

VIRKESKÖPARE ÖSTRA KRONOBERG/SÖDRA KALMAR LÄN - Sydved AB

Sydved köper virke och erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5,5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom. Läs mer på sydved.se Till område Öst på Sydved söker vi nu en affärsmässig, h... Visa mer
Sydved köper virke och erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5,5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom. Läs mer på sydved.se

Till område Öst på Sydved söker vi nu en affärsmässig, handlingskraftig och relationsskapande person som ser skogen som sin framtid. Som virkesköpare är din främsta uppgift att köpa virke av skogsägare i ditt område. Vi söker dig som vill arbeta i östra Kronoberg/ södra Kalmar län.

I ditt jobb ingår att erbjuda skoglig rådgivning och service inom områden som plantering, röjning, gallring, avverkning, naturvård, skogsbruksplaner och skogsekonomi. Du produktionsleder avverkningar inom ditt område och ansvarar för att utveckla samarbetet med dina entreprenörer.

Är du självständig och målinriktad?

För att lyckas är du självständig, har ett personligt driv och är målinriktad. Du arbetar med hela värdekedjan: från första kontakt med skogsägaren till köp, avverkning och administrativ redovisning. Du har lätt för att ta kontakt med nya människor och är duktig på att skapa och bibehålla relationer med dina leverantörer.

Förutom skogligt kunnande, högskoleutbildning och/eller mångårig skoglig erfarenhet, värdesätter vi det personliga engagemanget. Du har ett intresse för skogsskötsel och tycker det är kul att göra affärer.

Vi erbjuder dig härlig arbetsgemenskap!

Är du rätt person erbjuder vi anställning vid ett av landets vassaste skogsföretag, där vi erbjuder bra introduktion, härlig arbetsgemenskap, konkurrenskraftiga villkor och goda möjligheter till personlig utveckling genom utbildning.

Vi är ett hälsosamt företag som fokuserar på hälsa och välmående med friskvårdssatsningar och regelbundna hälsokontroller. Dessutom erbjuder vi hybrida arbetsmöjligheter med både kontor och jobb hemifrån.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%

Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringen samarbetar Sydved AB med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl 0370-302501. Ansök på www.fskpeople.se senast den 20 januari. Visa mindre

Kalmars distrikt söker skogskonsulent med tillsynsinriktning

Beskrivning Vi söker en skogskonsulent för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt. Du kommer i huvudsak ingå i den arbetsgrupp på distriktet som ansvarar för arbetet med tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Vi söker dig som vill arbeta med skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt. Du behövs för att förstärka vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål. Arbetsuppgifter Dina ar... Visa mer
Beskrivning
Vi söker en skogskonsulent för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt.

Du kommer i huvudsak ingå i den arbetsgrupp på distriktet som ansvarar för arbetet med tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Vi söker dig som vill arbeta med skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt. Du behövs för att förstärka vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst vara ärendehandläggning och tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken. I arbetet ingår bland annat:

- Handläggning av anmälningar om avverkning och andra skogsbruksåtgärder
- Utformande av beslut om förbud och förelägganden
- Fältbesök för att fastställa lagstiftningens krav i det enskilda fallet
- Bedömning av känsliga miljöer och arters behov av hänsyn
- Dialog med virkesköpare och markägare samt ideella organisationer
- Företräda myndigheten gentemot andra myndigheter

I anställningen kan det även ingå andra förekommande arbetsuppgifter på distriktet såsom rådgivning, inventering eller projektverksamhet.

Kvalifikationer
Du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande med goda skogliga kunskaper. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av både skogsproduktion och de skogliga naturvårdsfrågorna. Erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper om arter, förvaltningslagen och naturvärdesbedömningar är meriterande, liksom erfarenheter och kunskaper på det juridiska området. Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person bör du vara serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga. Du ska vilja och ha förmåga att ta ansvar för olika aktiviteter och kunna jobba självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Som person bör du tycka om att tala med och inför människor samt ha en pedagogisk förmåga och trygghet i att företräda en myndighet. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du bör trivas med att tillämpa lagstiftning i det enskilda fallet.

Du behöver en värdegrund och integritet som gör att du kan identifiera dig med de krav som rollen som statsanställd förutsätter. Du ska bemöta och föra dialog med människor i olika situationer på ett förtroendeingivande och respektfullt sätt.

Körkort för bil är ett krav, liksom att du har vana att arbeta i fält.

Villkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Vi önskar att din stationeringsort blir på vår kontor i Nybro. Distriktet har även kontor i Vimmerby och Högsby. Ange önskemål i ansökan. 

Välkommen med din ansökan senast 13 augusti 2023. Vi ämnar hålla intervjuer vecka 34.

Kontakt 
För mer information om anställningen får du gärna kontakta oss:

Tf Distriktschef Krister Havskog 0492-756 82
Tillsynsansvarig på distriktet Matilda Broo 0492-756 84

Fackliga företrädare är Jan Torstensson, ST, tfn 0481-482 56 och Frida Jonsson, Saco-S, tfn 0481-482 51

Under semesterperioden finns Skogsstyrelsens växel som alternativ, tfn 036-35 93 00.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Vi erbjuder bland annat möjlighet till distansarbete, förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag. Som myndighet har vi även generösa semester- och föräldravillkor. 


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida https://www.skogsstyrelsen.se/ Visa mindre

Parkarbetare säsong

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och lokalförsörjning, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker inför sommarhalvåret ett antal parkarbetare för säsongen. Arbetsuppgifterna innefattar det mesta inom park- och grönyteskötsel så som -Gräsklippning
-Plantering
-Beskärning av träd och buskar
-Bevattning
-Häck-klippning

Arbetet kan vara fysiskt krävande och görs till vissa delar manuellt och andra maskinellt.

Beroende på inkommande beställningar varierar arbetsuppgifterna över tid och ställer stora krav på flexibilitet, vilja och samarbetsförmåga.

KVALIFIKATIONER
Ett krav är att du har minst körkort B med manuell växellåda. Som säsongsanställd behöver du erfarenhet av arbete inom park- och grönyta. Meriterande är maskinkörning av större gräsklippare och lastmaskin.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Det finns ett krav på yrkeserfarenhet samt arbetslivserfarenhet.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Parkarbetare sommarjobb

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och lokalförsörjning, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två sommarjobbare inom park och grönyta. Avser en period av cirka åtta veckor under sommarlovet juni-juli-augusti.

Arbetsuppgifterna innefattar det mesta inom park- och grönyteskötsel, bland annat:
-Gräsklippning
-Plantering
-Beskärning av träd och buskar
-Bevattning
-Häck-klippning

Arbetet kan vara fysiskt krävande och görs till vissa delar manuellt och andra maskinellt.

Beroende på inkommande beställningar varierar arbetsuppgifterna över tid och ställer stora krav på flexibilitet, vilja och samarbetsförmåga.

KVALIFIKATIONER
Ett krav är att du har minst körkort B.

Som sommarjobbare värderas dina eventuella tidigare erfarenheter inom feriearbete högt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Arbetsledare skog-/naturvård

Ansök    Mar 3    Nybro kommun    Arbetsledare, skogsbruk
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och lokalförsörjning, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Planeringsverksamheten inom Samhällsbyggnad arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen och dess utvecklingsprojekt, från översiktsplanering och detaljplanering, till genomförande och förverkligande av detaljplaner och försäljning av mark. Vi bygger, utvecklar och förvaltar kommunens gatu-, stads- och parkmiljöer samt skogs- och naturmiljöer för att tillsammans bygga det samhälle som vi alla kan trivas i.
Planeringsverksamheten arbetar flexibelt utifrån gruppens erfarenheter och kunskaper vilket innebär ett variationsrikt arbete som präglas av öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsledare tar du emot uppdragsbeställningar samt planerar och organiserar det dagliga arbetet för dig och arbetsgruppen. Det är mycket viktigt att arbetet planeras utifrån varje individs specifika behov och förutsättningar.

Du arbetar till stor del tillsammans med arbetsgruppen ute i fält men även en del administrativt arbete ingår.
Arbetet är rörligt och sker utomhus i alla väder.

Arbetet omfattar skogs- och naturvård, främst röjning och trädfällning, i kommunens tätortsnära skog. Det innefattar även skötsel av friluftsanläggningar så som t.ex. underhåll av vandrings- och ridleder.

I ditt dagliga arbete kommer du att ha mycket kontakt med kommunens invånare i olika frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med skogsvård. Erfarenhet av arbete med naturvård är meriterande.

Motorsågskörkort (minst nivå AB) är krav samt erfarenhet av arbete med röjsåg.

Tidigare erfarenhet av arbetsledning och arbete med personer med särskilda behov är meriterande.

Arbetet innefattar ett stort egenansvar och kräver att du besitter förmågan att arbeta flexibelt, strukturerat och relationsskapande. På grund av arbetets karaktär är dina personliga egenskaper av största vikt.
Eftersom arbetsuppgifterna är utåtriktade med många kontakter både muntligt och skriftligt, internt och externt, är god samarbetsförmåga, öppenhet och servicekänsla samt goda kunskaper i svenska språket viktiga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Parkarbetare säsong

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och lokalförsörjning, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker fyra stycken säsongsanställda parkarbetare. Arbetsuppgifterna innefattar det mesta inom park- och grönyteskötsel, bland annat:
-Gräsklippning
-Plantering
-Beskärning av träd och buskar
-Bevattning
-Häck-klippning

Arbetet kan vara fysiskt krävande och görs till vissa delar manuellt och andra maskinellt.

Beroende på inkommande beställningar varierar arbetsuppgifterna över tid och ställer stora krav på flexibilitet, vilja och samarbetsförmåga.

KVALIFIKATIONER
Ett krav är att du har minst körkort B.

Som säsongsanställd behöver du erfarenhet av arbete inom park- och grönyta. Meriterande är maskinkörning av större gräsklippare och lastmaskin.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Handledare sommarpraktikanter

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.

Under sommarperioden kommer kommunen ta emot ett antal sommarpraktikanter födda 2005 och 2006 för diverse arbetsuppgifter inom bland annat Samhällsbyggnadsförvaltningen.

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare för sommarpraktikanterna leder och fördelar du inkommande uppdrag från förvaltningens olika delar. Du planerar arbetsuppgifterna men deltar också aktivt i arbetet, ombesörjer transporter till de olika arbetsplatserna och tillser att ungdomarna får en givande sommarpraktik.

Inkommande arbetsuppgifter varierar, men består av enklare sysslor så som ogräsrensning, städuppdrag, och yttre vård på de kommunala fastigheterna.

Anställningen påbörjas en vecka innan första praktikperioden så att du i rollen som handledare bereds tid för att planera arbetsuppgifterna, köpa in material och lära känna de olika beställande verksamheterna som också fungerar som en stödfunktion i ditt arbete.

Första praktikperioden är planerad till vecka 25-27, därefter blir det ett avbrott i anställningen som sedan återupptas i den andra praktikperioden som är förlagd till vecka 31-33.

KVALIFIKATIONER
I rollen som handledare är det en förutsättning att du trivs att jobba med ungdomar. Du är kommunikativ, självgående, samt förväntas ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

VIRKESINKÖPARE OMRÅDE ÖST - Sydved AB

Sydved köper virke och erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5,5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom. Läs mer på sydved.se Var med oss i utvecklingen av en hållbar framtidsbransch... Visa mer
Sydved köper virke och erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5,5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom. Läs mer på sydved.se

Var med oss i utvecklingen av en hållbar framtidsbransch. Sydved växer och nu söker vi Virkesinköpare i Område Öst.

På Sydveds Område Öst söker vi en affärsmässig, handlingskraftig och relationsskapande person som ser skogen som sin framtid. Sydved har en stark position och är ett av landets mest intressanta skogsföretag. Genom åren har vi, med lång tradition och högt fokus på starka och hållbara affärssamarbeten byggt ett stabilt varumärke. Tillsammans med kunder och skogsägare strävar vi efter en hållbar och lönsam verksamhet.

Som virkesköpare är din främsta uppgift att köpa in virke av skogsägare inom ditt område. Vi söker dig som vill verka i området kring Nybro och Lenhovda. I ditt jobb ingår också att erbjuda skoglig rådgivning och service inom områden som plantering, röjning, gallring, avverkning, naturvård, skogsbruksplaner och skogsekonomi. Du produktionsleder avverkningarna inom ditt område och ansvarar för att utveckla samarbetet med dina entreprenörer.

Självständig och målinriktad

För att lyckas är du självständig, har ett personligt driv och är målinriktad. Du arbetar med hela kedjan; från första kontakt med skogsägaren till köp, avverkning och redovisning.

Du har lätt för att ta kontakt med nya människor och är duktig på att skapa och bibehålla långsiktiga relationer med dina leverantörer.

Härlig arbetsgemenskap!

Förutom skogligt kunnande, högskoleutbildning och/eller mångårig skoglig erfarenhet, värdesätter vi det personliga engagemanget. Du har ett intresse för skogsskötsel och tycker det är kul att göra affärer. Är du rätt person erbjuder vi anställning vid ett av landets vassaste skogsföretag där vi erbjuder en bra introduktion, härlig arbetsgemenskap och goda möjligheter till personlig utveckling genom utbildning. Vi är ett hälsosamt företag som fokuserar på hälsa och välmående med friskvårdssatsningar och regelbundna hälsokontroller. Dessutom erbjuder vi hybrida arbetsmöjligheter med både kontor och jobb hemifrån.

START: Enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid, 100%

Stämmer detta in på dig? Vi hoppas det! Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval.

I denna rekrytering samarbetar Sydved med FSK People och Johan Sandahl. Ansök snarast på www.fskpeople.se Visa mindre

Maskinförare - Nybro - Jobba i skogens lugn

Om Företaget Detta företag utför gallring och annan avverkning av skog och har lång och bred samlad erfarenhet. Med ett fåtal anställda och bra maskiner är det ett omtyckt företag av de som jobbar där. Maskinerna de använder sig av är av märket John Deere. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta som skördarförare med gallring av skog och det är på ackord som gäller. Uppföljning samt rapportering kommer att ske via dator, så du bör ej ha problem med det digit... Visa mer
Om Företaget
Detta företag utför gallring och annan avverkning av skog och har lång och bred samlad erfarenhet.
Med ett fåtal anställda och bra maskiner är det ett omtyckt företag av de som jobbar där. Maskinerna de använder sig av är av märket John Deere.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som skördarförare med gallring av skog och det är på ackord som gäller.
Uppföljning samt rapportering kommer att ske via dator, så du bör ej ha problem med det digitala.

Arbetsplatsen skiftar något då de jobbar inom en fem mils radie från kontoret.
Du kommer även få en företagsbil att använda från hemmet till arbetsplatsen.

Personliga Egenskaper
Du bör vara högt presterande och självständig i yrket, samt även fungera bra i grupp eftersom det är ett sammansvetsat gäng du kommer komma in i.
Att du håller dina tider och sköter jobbet på rätt sätt ser vi som en självklarhet.

Krav
- Minst tre års erfarenhet av gallring, mer om du enbart har kört skördare
- Naturbruksutbildning
- B-kort
- Motorsågskort
- ADR-s 3.1
- Natur- och kulthuthänsyn avverkning
- HLR

Meriterande
- Heta Arbeten
- Guldkortsutbildning via Biometria

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med en inledande provanställning.
Arbetstider är:
Varannan vecka dagtid 05:00-14:00 måndag till fredag
Varannan vecka kvällstid 14:00-23:00 måndag till torsdag

Då urval kommer ske löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan!

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår annons eller hemsida.)

Om oss
Consultify är företaget för unga talanger som vill komma direkt in på ett företag. Där får du visa vad du går för mitt i hetluften, istället för att bli ett namn på ett cv som bara hamnar på hög. Vi är ett personalförmedlingsföretag som brinner för att få ut unga talanger i givande och stimulerande jobbmöjligheter, bygga på cv:t, knyta kontakter och till slut få en fast anställning. Vi har huvudkontoret i Kalmar men finns även i Växjö, Karlskrona, Halmstad och Kristianstad.

Consultify är företaget som skapar riktiga jobb för Sveriges unga talanger! Visa mindre

Kalmars distrikt söker skogskonsulenter med tillsynsinriktning

Beskrivning Vi söker två skogskonsulenter för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt. Du kommer i huvudsak ingå i den arbetsgrupp på distriktet som ansvarar för arbetet med tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Vi söker dig som vill arbeta med skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt. Du behövs för att förstärka vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål. Arbetsuppgifter Dina... Visa mer
Beskrivning
Vi söker två skogskonsulenter för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt.

Du kommer i huvudsak ingå i den arbetsgrupp på distriktet som ansvarar för arbetet med tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Vi söker dig som vill arbeta med skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt. Du behövs för att förstärka vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst vara ärendehandläggning och tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken. I arbetet ingår bland annat:

- Handläggning av anmälningar om avverkning och andra skogsbruksåtgärder
- Utformande av beslut om förbud och förelägganden
- Fältbesök för att fastställa lagstiftningens krav i det enskilda fallet
- Bedömning av känsliga miljöer och arters behov av hänsyn
- Dialog med virkesköpare och markägare samt ideella organisationer
- Företräda myndigheten gentemot andra myndigheter
- I anställningen kan det även ingå andra förekommande arbetsuppgifter på distriktet såsom rådgivning, inventering eller projektverksamhet.Kvalifikationer
Du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande med goda skogliga kunskaper. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi tror att du har arbetat med både skogsproduktion och de skogliga naturvårdsfrågorna Erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper om arter, förvaltningslagen och naturvärdesbedömningar är meriterande, liksom erfarenheter och kunskaper på det juridiska området. Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person bör du vara serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga. Du ska vilja och ha förmåga att ta ansvar för olika aktiviteter och kunna jobba självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Som person bör du tycka om att tala med och inför människor samt ha en pedagogisk förmåga och trygghet i att företräda en myndighet. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du bör trivas med att tillämpa lagstiftning i det enskilda fallet.

Du behöver en värdegrund och integritet som gör att du kan identifiera dig med de krav som rollen som statsanställd förutsätter. Du ska bemöta och föra dialog med människor i olika situationer på ett trovärdigt och respektfullt sätt.

Körkort för bil är ett krav, liksom att du har god kapacitet och vana att arbeta i fält.

Villkor
Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100%. Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning, individuell lönesättning, förtroendearbetstid och möjlighet till distansarbetsavtal.

Stationeringsort enligt överenskommelse på något av våra tre kontor i Vimmerby, Högsby eller Nybro.

Välkommen med din ansökan senast 12 januari 2022. Vi ämnar hålla intervjuer vecka 3-4.

 

Kontakt
För mer information om anställningen får du gärna kontakta oss:

Distriktschef Therese Nilsson, 0481-482 52
Gruppchef Krister Havskog 0492-756 82

Fackliga företrädare är Anna-Stina Duerden, ST, tfn 036-19 62 10 och Karin Hofstedt, Saco-S, tfn 0500-38 12 06.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Parkarbetare säsong och sommarjobb

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Mark & Service tillhör Nybro kommuns Samhällsbyggnadsförvaltning och är kommunens utförarorganisation. Vi är idag totalt 36 medarbetare och verksamheten är uppdelad i 5 enhetsområden:

- Projektenheten. Drift och underhåll av vägar, enskilda vägar, broar och VA.
- Parkenheten. Drift och underhåll av kommunens grönområden.
- Anläggningsenheten. Verksamhetens egna byggnader, förråd och maskiner.
- Verkstad. Service och reparationer av fordon och maskiner.
- Fordonsenheten. Drift av kommunens bilpark.

Chef för verksamheten är Verksamhetschefen och för respektive enhet Enhetschef. För administrationen svarar en administratör, och för HR och Ekonomi utsedda specialister från Kommunledningsförvaltningen. I verksamheten Mark & Service arbetar ett team av erfarna och kunniga medarbetare med varierande arbetsuppgifter.

Mark & Service deltar aktivt i kommunens samhällsbyggnadsprocess och ansvarar för de delar av utförarverksamheten som beställs av Samhällsbyggnadsförvaltningen och de kommunala bolagen.

Vi söker nu:
-fyra säsongsanställda parkarbetare för förstärkning inom Parkenheten. Avser perioden april-oktober.

-två sommarjobbare inom park och grönyta. Avser en period av cirka tio veckor under sommarlovet juni-juli-augusti.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna innefattar det mesta inom park- och grönyteskötsel:

-Gräsklippning
-Plantering
-Beskärning av träd och buskar
-Bevattning
-Häck-klippning


Arbetet kan vara fysiskt krävande och görs till vissa delar manuellt och andra maskinellt.

Beroende på inkommande beställningar varierar arbetsuppgifterna över tid och ställer stora krav på flexibilitet, vilja och samarbetsförmåga.

KVALIFIKATIONER
Ett krav är att du har minst körkort B, oavsett om du söker tjänsten som säsongsanställd eller sommarjobbare.

Som säsongsanställd behöver du erfarenhet av arbete inom park- och grönyta. Meriterande är maskinkörning av större gräsklippare och lastmaskin.

Som sommarjobbare värderas dina eventuella tidigare erfarenheter inom feriearbete högt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Ange i din ansökan vilken tjänst du söker (säsongsanställning eller sommarjobb).


ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Skördarförare, skogsbruk

Söker en skördarförare till en Valmet 911 som ska avverka skog.Erfarenhet krävs Visa mer
Söker en skördarförare till en Valmet 911 som ska avverka skog.Erfarenhet krävs Visa mindre

Golfbanearbetare Nybro Golfklubb

Välkommen till oss på Nybro Golfklubb. Hos oss får du arbeta i en fantastisk miljö med trevliga människor. Nu söker vi säsongspersonal till vårt team på banan. Tjänsten sträcker sig mellan 2022-04-01 till 2022-10-31. Arbetet består av grönyteskötsel och trimmning med tråd. En fördel om du har maskinvana och erfarenhet av mindre verkstadsarbete. Arbetet innebär att du jobbar i ett mindre team men med självständiga arbetsuppgifter. Vid frågor kring tjänsten ... Visa mer
Välkommen till oss på Nybro Golfklubb. Hos oss får du arbeta i en fantastisk miljö med trevliga människor.
Nu söker vi säsongspersonal till vårt team på banan. Tjänsten sträcker sig mellan 2022-04-01 till 2022-10-31.
Arbetet består av grönyteskötsel och trimmning med tråd. En fördel om du har maskinvana och erfarenhet av mindre verkstadsarbete. Arbetet innebär att du jobbar i ett mindre team men med självständiga arbetsuppgifter.
Vid frågor kring tjänsten kontakta vår Banchef Patrik Tagesson.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kyrk- och kyrkogårdsvaktmästare säsong 2022

Svenska kyrkan i Nybro bedriver verksamhet i Bäckebo, Hälleberga, Kristvalla, Kråksmåla, Madesjö, Nybro-S:t Sigfrid, Oskars och Örsjö församlingar. Här arbetar ca 50 medarbetare och till säsongen 2022 behöver vi förstärka vårt team. Därför söker vi nu: Kyrk- och kyrkogårdsvaktmästare, säsong 2022 Vi erbjuder: Ett varierat och ansvarsfullt arbete i våra kyrkor och i utomhusmiljö på våra vackra kyrkogårdar. Du kommer att få möjlighet att arbeta självständi... Visa mer
Svenska kyrkan i Nybro bedriver verksamhet i Bäckebo, Hälleberga, Kristvalla, Kråksmåla, Madesjö, Nybro-S:t Sigfrid, Oskars och Örsjö församlingar. Här arbetar ca 50 medarbetare och till säsongen 2022 behöver vi förstärka vårt team. Därför söker vi nu:
Kyrk- och kyrkogårdsvaktmästare, säsong 2022
Vi erbjuder: Ett varierat och ansvarsfullt arbete i våra kyrkor och i utomhusmiljö på våra vackra kyrkogårdar. Du kommer att få möjlighet att arbeta självständigt, men ingår i ett arbetslag där du samarbetar med andra vaktmästare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Du ansvarar för skötsel och underhåll av våra kyrkogårdar med gravplatser, grönytor och planteringar, tjänstgör vid gudstjänster och kyrkliga handlingar, samt ansvarar för lokalvård.

Kvalifikationer: Erfarenhet av grönytor och maskiner är önskvärt och vi ser gärna att du har en lämplig utbildning eller erfarenhet inom området. B-körkort är ett krav, BE-körkort önskvärt.

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är ansvarsfull, kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. I arbetet möter du många människor i olika åldrar och livsfaser och därför behöver du vara lyhörd och ha ett arbetssätt som präglas av service. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.
Tillträde: 4 april 2022

Varaktighet: Säsongsanställning 4 april – 4 november 2022.

Arbetstid: Heltid, där helgtjänstgöring ingår enl schema. Månadslön.
För mer information om tjänsten kontakta:
Hans Nordin, kyrkogårdschef 0481-429 91
Lena Jakobsson, fackligt ombud Kommunal 0481-429 27
Du är välkommen med din ansökan senast den 31 december 2021 till:
Nybro Pastorat, Box 124, 382 22 Nybro.
Det går även bra att maila in din ansökan till: [email protected] Visa mindre

Säljare – Växtodling & Lantbruk

Det går bra för oss på TIMAC AGRO och vi befinner oss i en expansiv och spännande fas där vi utökar med flera nya säljare över hela landet för att kunna fortsätta vår tillväxtresa! Har du erfarenhet från den gröna näringen och vill arbeta med försäljning och rådgivning? Är du sugen på en ny utmaning som innebär att vara med och stärka vår marknadsposition? Då kan du vara den vi söker! Om oss I snart 60 år har TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullie... Visa mer
Det går bra för oss på TIMAC AGRO och vi befinner oss i en expansiv och spännande fas där vi utökar med flera nya säljare över hela landet för att kunna fortsätta vår tillväxtresa! Har du erfarenhet från den gröna näringen och vill arbeta med försäljning och rådgivning? Är du sugen på en ny utmaning som innebär att vara med och stärka vår marknadsposition? Då kan du vara den vi söker!
Om oss
I snart 60 år har TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. TIMAC AGROs uppdrag i Sverige är att tillhandahålla innovativa produkter som genererar en högre skörd och därmed utvecklar svenskt lantbruk. Vi ska vara det bästa agroföretaget när det gäller biostimulering och växtnäring i Sverige. Vi delar alla samma vision – Att driva jordbruket framåt på ett hållbart sätt, samtidigt som miljön respekteras.
Grundforskningen kring biostimulans har gjorts på universitet runtom i världen sedan 1930-talet och därför vet man att vissa naturliga substanser fungerar för olika syften. Produktutveckling och kommersialisering av vetenskapligt framtagna patent är en av Rouillerkoncernens grundstenar. De färdiga produkterna har testats i mängder av försök runtom i Europa och sedan 2017 även i Sverige.
Om rollen
Som säljare på TIMAC AGRO har du en viktig roll i företaget och i den resa som lantbrukssverige nu gör. Inom ditt säljområde arbetar du främst med nya kunder och vi ser därför att ditt personliga driv och dina ambitioner kommer vara en nyckelframgång i denna rollen. På TIMAC AGRO säljer vi inte bara produkter utan vi fokuserar på rådgivning och hur våra produkter kan hjälpa lantbrukare att maximera sin ekonomiska avkastning. Rådgivning till våra kunder blir därför en naturlig del av ditt arbete. Du arbetar tätt med lantbrukare kring hela deras växtodling och du har även kontakt med lokala aktörer och affärspartners i branschen.
Vi erbjuder dig en flexibel tjänst med mycket frihet och eget ansvar. I ryggen har vi en stor multimiljardkoncern som engagerar sig i den svenska marknaden och som ger trygghet, vilket öppnar för stora möjligheter till både en nationell såväl som internationell karriär. Då tjänsten innebär resor dagligen i ditt säljområde kommer du att få tjänstebil.
Du säljer produkter som är unika på den svenska marknaden och som nyanställd får du en gedigen utbildning och självklart fortsatt stöd för att nå framgång i din roll - hos oss hjälps vi åt för att uppnå företagets mål! Vi arbetar dessutom löpande med personlig utveckling inom försäljning. I vår organisation finns gott om säljstöd, både i form av erfarna kollegor, rutiner, mallar, säljstödssystem, säljcoachning och administration. Det finns alltid någon tillgänglig för att bolla svåra frågor ett telefonsamtal bort!
”Som fältsäljare på Timac arbetar du med att utveckla lantbruket i Sverige. Förståelse för lantbrukarens vardag, rådgivning, relationer och att få se hur våra produkter förbättrar skörden med uppföljning är så kul!
Jag planerar själv min dag, sätter upp mål och har kul på vägen” //Ronny
Kvalifikationer
Antingen har du flera års praktisk lantbrukserfarenhet, annan yrkeserfarenhet inom den gröna näringen eller eftergymnasial examen som exempelvis agronom, lantmästare, hortonom eller agrotekniker tillsammans med relevant yrkeserfarenhet. Det är viktigt med förståelse för kundgruppen lantbrukare och deras drivkrafter, därför är det meriterande om du tidigare arbetat med försäljning inom denna bransch eller med lantbrukare som kundgrupp. B-körkort och mycket god svenska är krav för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang för lantbruk och goda affärer! Som person är du driven, ambitiös och har en stark vilja att lyckas. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har en god administrativ förmåga.
Du är utåtriktad och duktig på att skapa och upprätthålla relationer. I dialogen med dina kunder är du rådgivande, relationsskapande och inger förtroende.
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Du utgår från hemmakontor och besöker kunder inom region öst vilket inkluderar Södermanlands län, Kronobergs län och Kalmar län. Du kommer att bli tilldelad ett distrikt beroende på vart i regionen du bor och det finns flera säljare i regionen.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Haglund 070-7772373, rekryteringskonsult på Jobbet.se.
Vi hanterar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande så observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fältsäljare till expansivt bolag, region öst

TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu ytterligare 2 fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig med erfarenhet från lantbruket och som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt. Vi är det bästa agroföretaget när det gäller biostimulering i Sverige, erkända för våra duktiga medarbetare där kunden sätts i fokus. Vill du bli en i vårt gäng? Välkommen med din ans... Visa mer
TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu ytterligare 2 fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig med erfarenhet från lantbruket och som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt.
Vi är det bästa agroföretaget när det gäller biostimulering i Sverige, erkända för våra duktiga medarbetare där kunden sätts i fokus. Vill du bli en i vårt gäng?
Välkommen med din ansökan!
”Som fältsäljare på Timac arbetar du med att utveckla lantbruket i Sverige. Förståelse för lantbrukarens vardag, rådgivning, relationer och att få se hur våra produkter förbättrar skörden med uppföljning är så kul!
Jag planerar själv min dag, sätter upp mål och har kul på vägen” //Ronny
Om tjänsten
Som fältsäljare har du en viktig roll i företaget och i den resa som lantbrukssverige nu gör. Inom ditt säljområde arbetar du med såväl nya som befintliga kunder och på egen hand bokar och genomför du besök hos lantbrukare. Under rådande pandemi bokas alla besök i förväg och besöken sker främst utomhus, vilket gör det möjligt att hålla goda avstånd. Självklart ansvarar du sedan för att följa upp din försäljning och dina rekommenderade åtgärder fram till skörd, vilket gör att du arbetar tätt med lantbrukare kring hela deras växtodling. Du har även kontakt med lokala aktörer och affärspartners i branschen.
Vi erbjuder dig en roll i en platt, entreprenörsdriven och resultatinriktad organisation med högt tempo. I ryggen har vi en stor multimiljardkoncern som engagerar sig mycket i den svenska marknaden och som ger trygghet, vilket öppnar för stora möjligheter till både en nationell såväl som internationell karriär. Du säljer produkter som är unika på den svenska marknaden och som nyanställd får du en gedigen utbildning och självklart fortsatt stöd för att nå framgång i din roll - hos oss hjälps vi åt för att uppnå företagets mål! Då tjänsten innebär resor dagligen i ditt säljområde kommer du få tjänstebil. Vi erbjuder en fast konkurrenskraftig lön + provision.
Om dig
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang för lantbruk och goda affärer! Som person är du driven, ambitiös och har en stark vilja att lyckas. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har en god administrativ förmåga.
Du är utåtriktad och duktig på att skapa och upprätthålla relationer. I dialogen med dina kunder är du rådgivande, relationsskapande och inger förtroende.
Vi söker dig som har en utbildning inom den gröna näringen eller om du via tidigare arbetslivserfarenhet arbetat med eller mot lantbruk. Det är viktigt med förståelse för kundgruppen lantbrukare och deras drivkrafter, därför är det meriterande om du tidigare arbetat med försäljning inom denna bransch. B-körkort och mycket god svenska är krav för tjänsten.
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Du utgår från hemmakontor och besöker kunder inom region öst vilket inkluderar Södermanlands län, Kronobergs län och Kalmar län. Du kommer att bli tilldelad ett distrikt beroende på vart i regionen du bor och det finns flera säljare i regionen.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Haglund 070-7772373, rekryteringskonsult på Jobbet.se.
Vi kommer att ha en längre ansökningstid på grund av semesterperioder men vi hanterar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande så observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!
Krav
Utbildning inom den gröna näringen eller om du via tidigare arbetslivserfarenhet arbetat med eller mot lantbruk
B-körkort
Mycket god svenska

Meriterande
Tidigare arbetat med försäljning inom denna branschOm arbetsgivaren - TIMAC AGRO
TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, verkar inom affärsområdena biostimulering, växtnäring och fodertillskott. I snart 60 år har TIMAC AGRO bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. Visa mindre

Skogsarbetare

Ansök    Okt 17    Zelcs, Janis    Skogsarbetare, röjning
Om jobbet Arbetsuppgifter Skogligt underhåll. Arbete med röj- och motorsåg. Du talar svenska eller begriplig engelska Körkort: Nej. Men en fördel! Arbetstid/Varaktighet Heltid, dagtid. Lön Enligt kollektivavtal+ personlig premiering. Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mer
Om jobbet
Arbetsuppgifter
Skogligt underhåll.
Arbete med röj- och motorsåg.
Du talar svenska eller begriplig engelska
Körkort: Nej. Men en fördel!
Arbetstid/Varaktighet
Heltid, dagtid.
Lön
Enligt kollektivavtal+ personlig premiering.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Säljare – Växtodling & Lantbruk

Det går bra för oss på TIMAC AGRO och vi befinner oss i en expansiv och spännande fas där vi utökar med flera nya säljare över hela landet för att kunna fortsätta vår tillväxtresa! Har du erfarenhet från den gröna näringen och vill arbeta med försäljning och rådgivning? Är du sugen på en ny utmaning som innebär att vara med och stärka vår marknadsposition? Då kan du vara den vi söker! Om oss I snart 60 år har TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullie... Visa mer
Det går bra för oss på TIMAC AGRO och vi befinner oss i en expansiv och spännande fas där vi utökar med flera nya säljare över hela landet för att kunna fortsätta vår tillväxtresa! Har du erfarenhet från den gröna näringen och vill arbeta med försäljning och rådgivning? Är du sugen på en ny utmaning som innebär att vara med och stärka vår marknadsposition? Då kan du vara den vi söker!
Om oss
I snart 60 år har TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. TIMAC AGROs uppdrag i Sverige är att tillhandahålla innovativa produkter som genererar en högre skörd och därmed utvecklar svenskt lantbruk. Vi ska vara det bästa agroföretaget när det gäller biostimulering och växtnäring i Sverige. Vi delar alla samma vision – Att driva jordbruket framåt på ett hållbart sätt, samtidigt som miljön respekteras.
Grundforskningen kring biostimulans har gjorts på universitet runtom i världen sedan 1930-talet och därför vet man att vissa naturliga substanser fungerar för olika syften. Produktutveckling och kommersialisering av vetenskapligt framtagna patent är en av Rouillerkoncernens grundstenar. De färdiga produkterna har testats i mängder av försök runtom i Europa och sedan 2017 även i Sverige.
Om rollen
Som säljare på TIMAC AGRO har du en viktig roll i företaget och i den resa som lantbrukssverige nu gör. Inom ditt säljområde arbetar du främst med nya kunder och vi ser därför att ditt personliga driv och dina ambitioner kommer vara en nyckelframgång i denna rollen. På TIMAC AGRO säljer vi inte bara produkter utan vi fokuserar på rådgivning och hur våra produkter kan hjälpa lantbrukare att maximera sin ekonomiska avkastning. Rådgivning till våra kunder blir därför en naturlig del av ditt arbete. Du arbetar tätt med lantbrukare kring hela deras växtodling och du har även kontakt med lokala aktörer och affärspartners i branschen.
Vi erbjuder dig en flexibel tjänst med mycket frihet och eget ansvar. I ryggen har vi en stor multimiljardkoncern som engagerar sig i den svenska marknaden och som ger trygghet, vilket öppnar för stora möjligheter till både en nationell såväl som internationell karriär. Då tjänsten innebär resor dagligen i ditt säljområde kommer du att få tjänstebil.
Du säljer produkter som är unika på den svenska marknaden och som nyanställd får du en gedigen utbildning och självklart fortsatt stöd för att nå framgång i din roll - hos oss hjälps vi åt för att uppnå företagets mål! Vi arbetar dessutom löpande med personlig utveckling inom försäljning. I vår organisation finns gott om säljstöd, både i form av erfarna kollegor, rutiner, mallar, säljstödssystem, säljcoachning och administration. Det finns alltid någon tillgänglig för att bolla svåra frågor ett telefonsamtal bort!
”Som fältsäljare på Timac arbetar du med att utveckla lantbruket i Sverige. Förståelse för lantbrukarens vardag, rådgivning, relationer och att få se hur våra produkter förbättrar skörden med uppföljning är så kul! Jag planerar själv min dag, sätter upp mål och har kul på vägen” //Ronny
Kvalifikationer
Antingen har du flera års praktisk lantbrukserfarenhet, annan yrkeserfarenhet inom den gröna näringen eller eftergymnasial examen som exempelvis agronom, lantmästare, hortonom eller agrotekniker tillsammans med relevant yrkeserfarenhet. Det är viktigt med förståelse för kundgruppen lantbrukare och deras drivkrafter, därför är det meriterande om du tidigare arbetat med försäljning inom denna bransch. B-körkort och mycket god svenska är krav för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang för lantbruk och goda affärer! Som person är du driven, ambitiös och har en stark vilja att lyckas. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har en god administrativ förmåga.
Du är utåtriktad och duktig på att skapa och upprätthålla relationer. I dialogen med dina kunder är du rådgivande, relationsskapande och inger förtroende.
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Du utgår från hemmakontor och besöker kunder inom region öst vilket inkluderar Södermanlands län, Kronobergs län och Kalmar län. Du kommer att bli tilldelad ett distrikt beroende på vart i regionen du bor och det finns flera säljare i regionen.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Haglund 070-7772373, rekryteringskonsult på Jobbet.se.
Vi hanterar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande så observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!


Om arbetsgivaren - TIMAC AGRO
TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, verkar inom affärsområdena biostimulering, växtnäring och fodertillskott. I snart 60 år har TIMAC AGRO bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. Visa mindre

TopWork söker skogsmaskinförare...

Ansök    Maj 7    TopWork Sverige AB    Skogsmaskinförare
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats. …till kund i Växjö med arbete mellan Växjö och Nybro.    Vi söker dig som gillar skogen och maskiner. Du är en... Visa mer
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats.…till kund i Växjö med arbete mellan Växjö och Nybro. 
 
Vi söker dig som gillar skogen och maskiner. Du är en del av ett lag och arbetar skift som maskinförare. I tjänsten kan ingå att arbeta med administration och/eller maskinunderhåll.
 
Vi söker dig med utbildning inom skog och/eller andra motsvarande erfarenheter. Erfarenhet av skogsmaskiner är ett krav, liksom B-körkort. Du bör vara duktig på att hantera datorer. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.  
 
Uppdraget är en direktrekrytering till vår kund som erbjuder en anställning. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.  
 
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Vill du jobba inom Gröna Näringar? Plugga hos oss!

Vill du jobba med skogsskötsel, odling, och plantering? Detta är en Folkhögskoleutbildning som syftar till att efter genomförd utbildning ska man kunna arbeta inom Grön Näring. Kursen är på 2 terminer och är CSN-berättigad. Arbetsmarknaden är tuff just nu för många, ta möjligheten att utbilda dig! Notera detta är en utbildning där du som går kursen får CSN och inte en anställning med lön. Kursen vänder sig till dig som... Är intresserad av att arbeta inom... Visa mer
Vill du jobba med skogsskötsel, odling, och plantering? Detta är en Folkhögskoleutbildning som syftar till att efter genomförd utbildning ska man kunna arbeta inom Grön Näring. Kursen är på 2 terminer och är CSN-berättigad.
Arbetsmarknaden är tuff just nu för många, ta möjligheten att utbilda dig!
Notera detta är en utbildning där du som går kursen får CSN och inte en anställning med lön.
Kursen vänder sig till dig som...
Är intresserad av att arbeta inom grön näring med odling och/eller skogsbruk oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap inom detta.
Grön näring är samlingsnamn för de verksamheter som bedrivs inom; jord, skog, trädgård och landsbygdsmiljöer. Denna kurs fokuserar på odling och skogsbruk.
Syfte med kursen
Det finns ett behov inom gröna näringar för individer med olika typer av specifik kompetens. Utbildningen syftar till att i samverkan med regionala företag inom gröna näringar tillhandahålla en utbildning där deltagarna får nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet för att kunna arbeta inom grön näring eller alternativt studera vidare.
Kursens innehåll
Orientering Gröna Näringar
Odlingskunskap
Friland, växthusodling och sådd
Skötsel, bevattning och skörd
Kompostering och Bokashi
Skogsskötsel
Maskinhantering, säkerhet och röjsågskörkort
Arbetsmiljö och ergonomi
Bransch- och miljökrav
Eget företagande inom Grön Näring
Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet
EkosofiKursstart 23 aug, ansök senast 1 juli 2021
Här hittar du mer information om kursen samt ansökningslänk:
https://www.fryshuset.se/verksamhet/fryshusets-folkhogskola/vara-kurser/gron-naring Visa mindre

TopWork söker skogsmaskinförare...

Ansök    Apr 30    TopWork Sverige AB    Skogsmaskinförare
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats. …till kund i Växjö med arbete mellan Växjö och Nybro.    Vi söker dig som gillar skogen och maskiner. Du är en... Visa mer
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats.…till kund i Växjö med arbete mellan Växjö och Nybro. 
 
Vi söker dig som gillar skogen och maskiner. Du är en del av ett lag och arbetar skift som maskinförare. I tjänsten kan ingå att arbeta med administration och/eller maskinunderhåll.
 
Vi söker dig med utbildning inom skog och/eller andra motsvarande erfarenheter. Erfarenhet av skogsmaskiner är ett krav, liksom B-körkort. Du bör vara duktig på att hantera datorer. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.  
 
Uppdraget är en direktrekrytering till vår kund som erbjuder en anställning. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.  
 
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Trädgårdsarbetare

Vi söker dig som arbetat med trädgård och skötsel tidigare. Du skall ha ett stort intresse samt vara självgående. Vi serverar dig det du behöver för att kunna göra ett bra jobb hos våra kunder. Visa mer
Vi söker dig som arbetat med trädgård och skötsel tidigare. Du skall ha ett stort intresse samt vara självgående. Vi serverar dig det du behöver för att kunna göra ett bra jobb hos våra kunder. Visa mindre

Fältsäljare, region öst

TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu flera fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt. Välkommen med din ansökan! Om tjänsten Som fältsäljare har du en viktig roll i företaget och i den resan som lantbrukssverige gör. Inom ditt geografiska område arbetar du med såväl nya som befintliga kunder och på egen hand b... Visa mer
TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu flera fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt. Välkommen med din ansökan!
Om tjänsten
Som fältsäljare har du en viktig roll i företaget och i den resan som lantbrukssverige gör. Inom ditt geografiska område arbetar du med såväl nya som befintliga kunder och på egen hand bokar och genomför besök hos lantbrukare. Under rådande pandemi bokas alla besök i förväg och de sker främst utomhus, vilket gör det möjligt att hålla goda avstånd. Självklart ansvarar du sedan för att följa upp din försäljning och dina rekommenderade åtgärder fram till skörd, vilket gör att du arbetar tätt med lantbrukare kring hela deras växtodling. Du har även kontakt med lokala aktörer och affärspartners i branschen.
Vi erbjuder dig en roll i en platt, entreprenörsdriven och resultatinriktad organisation med högt tempo. I ryggen har vi en stor multimiljardkoncern som engagerar sig mycket i den svenska marknaden och som ger trygghet, vilket öppnar för stora möjligheter till både en nationell såväl som internationell karriär. Du säljer produkter som är unika på den svenska marknaden och som nyanställd får du en gedigen utbildning och självklart fortsatt stöd för att nå framgång i din roll - hos oss hjälps vi åt för att uppnå företagets mål! Då tjänsten innebär en hel del resor kommer du få tjänstebil. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön.
Om dig
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang för lantbruk och goda affärer! Som person är du driven, ambitiös och har en stark vilja att lyckas. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har en god administrativ förmåga. Vidare är du är rådgivande, relationsskapande och inger förtroende i din kommunikation med kunder.
Vi söker dig som på något sätt tidigare kommit i kontakt med lantbruk eller gröna näringen, antingen via utbildning, arbetslivserfarenhet eller personligt intresse. Det är viktigt med förståelse för kundgruppen lantbrukare och deras drivkrafter, därför är det meriterande om du tidigare arbetat med försäljning inom denna bransch. B-körkort och mycket god svenska är krav för tjänsten.
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillsättning sker i juni/juli 2021.
Du utgår från hemmakontor och besöker kunder inom region öst vilket inkluderar Södermanlands län, Kronobergs län och Kalmar län.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Haglund 070-7772373, rekryteringskonsult på Jobbet.se.
Vi hanterar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande så observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 14 maj. Varmt välkommen med din ansökan!
Krav
Antingen utbildning, erfarenhet eller intresse av lantbruk/gröna näringen
B-körkort
Mycket god svenska

Meriterande
Tidigare erfarenhet av försäljning inom branschenOm arbetsgivaren - TIMAC AGRO
TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, verkar inom affärsområdena biostimulering, växtnäring och fodertillskott. I snart 60 år har TIMAC AGRO bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. Visa mindre

Är du sugen på ett kortare uppdrag med start i nästa vecka? Sök då denna tj

Är du sugen på ett kortare uppdrag på en trevlig arbetsplats med enklare arbetsuppgifter? Då är detta tjänsten för dig! Vi söker nu plantskolearbetare till Trekantens plantskola som kan börja redan i nästa vecka. Uppdraget sträcker sig en dryg månad framåt i tiden. Sök tjänsten nu direkt! Om företaget Trekantens plantskola är en del av koncernen Svenska skogsplantor. Svenska Skogsplantor bildades 1994 och är ett rikstäckande företag med specialistkompet... Visa mer
Är du sugen på ett kortare uppdrag på en trevlig arbetsplats med enklare arbetsuppgifter? Då är detta tjänsten för dig! Vi söker nu plantskolearbetare till Trekantens plantskola som kan börja redan i nästa vecka. Uppdraget sträcker sig en dryg månad framåt i tiden. Sök tjänsten nu direkt!

Om företaget

Trekantens plantskola är en del av koncernen Svenska skogsplantor. Svenska Skogsplantor bildades 1994 och är ett rikstäckande företag med specialistkompetens på frö, plantor och ett brett utbud av tjänster inom skogsskötselområdet. Att de är rikstäckande innebär att de finns nära dig, oavsett var du bor och var din skog finns. Det är också tryggt att veta att Svenska Skogsplantor alltid levererar frön och plantor av högsta kvalitet, anpassade efter olika regionala förhållanden.Svenska Skogsplantor omsätter ca 320 miljoner kronor och har ca 100 anställda. Sedan 2003 ingår vi Sveaskogkoncernen. Läs mer på www.skogsplantor.se

Arbetsuppgifter:

Arbetet som plantskolearbetare innebär sortering och paketering av plantor. Du arbetar i ett team tillsammans med härliga kollegor. Tillsättning omgående.

Kompetens:

- God fysisk förmåga
- B-körkort och tillgång till bil (meriterande)

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en driven och ansvarstagande person som vill jobba under en kortare period.

Anställningsinformation:

Visstid/Heltid/Trekanten

Arbetstiderna är dagtid mån-fre

Information:

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Vill du jobba inom Gröna Näringar? Plugga hos oss!

Detta är en Folkhögskoleutbildning som syftar till att efter genomförd utbildning ska man kunna arbeta inom Grön Näring. Kursen är på 1 termin och är CSN-berättigad. Arbetsmarknaden är tuff just nu för många, ta möjligheten att utbilda dig! Notera detta är en utbildning där du som går kursen får CSN och inte en anställning med lön. Kursen vänder sig till dig som... Är intresserad av att arbeta inom grön näring med odling och/eller skogsbruk oavsett tidig... Visa mer
Detta är en Folkhögskoleutbildning som syftar till att efter genomförd utbildning ska man kunna arbeta inom Grön Näring. Kursen är på 1 termin och är CSN-berättigad.
Arbetsmarknaden är tuff just nu för många, ta möjligheten att utbilda dig!
Notera detta är en utbildning där du som går kursen får CSN och inte en anställning med lön.

Kursen vänder sig till dig som...
Är intresserad av att arbeta inom grön näring med odling och/eller skogsbruk oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap inom detta.
Grön näring är samlingsnamn för de verksamheter som bedrivs inom; jord, skog, trädgård och landsbygdsmiljöer. Denna kurs fokuserar på odling och skogsbruk.

Syfte med kursen
Det finns ett behov inom gröna näringar för individer med olika typer av specifik kompetens. Utbildningen syftar till att i samverkan med regionala företag inom gröna näringar tillhandahålla en utbildning där deltagarna får nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet för att kunna arbeta inom grön näring.


Kursens innehåll
Övergripande:
– Orientering Gröna näringar
– Grundläggande skogs- och odlingskunskap
– Arbetsmiljö och ergonomi
– Hållbarhet, bransch- och miljökrav
– Livsmedelshantering
Odling:
– Odlingskunskap
– Friland, växthusodling och sådd
– Skötsel, bevattning och skörd
Skogsbruk:
– Hållbart skogsbruk
– Skogskötsel
– Markberedning, röjning, gallring
– Maskinhantering och säkerhet (ex. motorsåg, röjsåg)
Kursstart 14 sep, ansök senast 1 sep.


Mer kursinfo:
https://www.folkhogskola.nu/sok-skolor/Kalmar-lan/fryshusets-folkhogskola-filial-kalmar-lan/kurser/2020ht/gron-naring---allman-kurs-med-yrkesinriktning/


Ansökningslänk:
https://sms12.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=10459 Visa mindre

Fältsäljare, region öst

TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu flera fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt. Välkommen med din ansökan! Om tjänsten Som fältsäljare har du en viktig roll i företaget och i den resan som lantbrukssverige gör. Inom ditt geografiska område arbetar du med såväl nya som befintliga kunder och på egen hand b... Visa mer
TIMAC AGRO befinner sig i en expansiv och spännande fas och söker nu flera fältsäljare som vill vara med på vår tillväxtresa! Vi söker dig som trivs i en social roll med stort eget ansvar för att planera och driva ditt arbete framåt. Välkommen med din ansökan!
Om tjänsten
Som fältsäljare har du en viktig roll i företaget och i den resan som lantbrukssverige gör. Inom ditt geografiska område arbetar du med såväl nya som befintliga kunder och på egen hand bokar och genomför besök hos lantbrukare. Under rådande pandemi bokas alla besök i förväg och de sker främst utomhus, vilket gör det möjligt att hålla goda avstånd. Självklart ansvarar du sedan för att följa upp din försäljning och dina rekommenderade åtgärder fram till skörd, vilket gör att du arbetar tätt med lantbrukare kring hela deras växtodling. Du har även kontakt med lokala aktörer och affärspartners i branschen.
Vi erbjuder dig en roll i en platt, entreprenörsdriven och resultatinriktad organisation med högt tempo. I ryggen har vi en stor multimiljardkoncern som engagerar sig mycket i den svenska marknaden och som ger trygghet, vilket öppnar för stora möjligheter till både en nationell såväl som internationell karriär. Du säljer produkter som är unika på den svenska marknaden och som nyanställd får du en gedigen utbildning och självklart fortsatt stöd för att nå framgång i din roll - hos oss hjälps vi åt för att uppnå företagets mål! Då tjänsten innebär en hel del resor kommer du få tjänstebil. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön.
Om dig
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang för lantbruk och goda affärer! Som person är du driven, ambitiös och har en stark vilja att lyckas. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har en god administrativ förmåga. Vidare är du är rådgivande, relationsskapande och inger förtroende i din kommunikation med kunder.
Vi söker dig som på något sätt tidigare kommit i kontakt med lantbruk eller gröna näringen, antingen via utbildning, arbetslivserfarenhet eller personligt intresse. Det är viktigt med förståelse för kundgruppen lantbrukare och deras drivkrafter, därför är det meriterande om du tidigare arbetat med försäljning inom denna bransch. B-körkort och mycket god svenska är krav för tjänsten.
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillsättning sker i maj-juni 2021.
Du utgår från hemmakontor och besöker kunder inom region öst vilket inkluderar Södermanlands län, Kronobergs län och Kalmar län.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter på Jobbet.se Matilda Festin, 0704-451339 eller Lina Haglund, 0707-772373.
Vi hanterar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 21 februari 2021. Varmt välkommen med din ansökan!


Om arbetsgivaren - TIMAC AGRO
TIMAC AGRO, ett dotterbolag till Groupe Roullier, verkar inom affärsområdena biostimulering, växtnäring och fodertillskott. I snart 60 år har TIMAC AGRO bedrivit ett innovativt koncept för att erbjuda växtodlings- och animalieproducenter tillskott som förbättrar etablering, tillväxt och lönsamhet på ett miljövänligt sätt. Visa mindre

Skogskonsulenter sökes till Kalmars distrikt

Beskrivning Vi söker två skogskonsulenter för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt. Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Kalmar län. Du kommer att arbeta med rådgivning till skogsägare och skogsbrukets aktörer om till exempel skogsskötsel, granbarkborrar, naturvärden och skötsel av ädellövskog. Du kommer också att arbeta med handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enlig... Visa mer
Beskrivning
Vi söker två skogskonsulenter för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Kalmar län. Du kommer att arbeta med rådgivning till skogsägare och skogsbrukets aktörer om till exempel skogsskötsel, granbarkborrar, naturvärden och skötsel av ädellövskog. Du kommer också att arbeta med handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken.

Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom stämpling och gränsmarkering av skyddade områden eller inventering och uppföljning av återväxtresultat eller miljöhänsyn. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare och skogsbruk som andra myndigheter.

Kvalifikationer
ArbetslivserfarenhetVi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom skogsbranschen eller liknande erfarenhet. Vi tror att du har arbetat med både skogsproduktion och de skogliga naturvårdsfrågorna och har kunskap om ädellövskogsskötsel. Samt att du har erfarenhet av kommunikation, rådgivning eller dialogprocesser. Gärna också att du har kunskap och intresse för användandet av digitala verktyg och utvecklingen av framtidens rådgivning och tillsyn.

KunskapskravFör tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande med goda skogliga kunskaper. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer. Vi ser gärna att du är drönarpilot och har goda kunskaper inom IT/GIS samt kunskap om användandet av olika digitala verktyg för rådgivning/utbildning på distans.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Vi ser att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba tillsammans med andra. Att du på ett pedagogiskt och tillitsskapande sätt kan föra dialog med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort för bil är ett krav.

Villkor
Vi erbjuder tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning.
Stationeringsort är vid något av våra kontor på distriktet belägna i Högsby, Nybro eller Vimmerby. Ange i ansökan vilken ort du skulle föredra.

Kontakt
Mer information lämnas av distriktschef Therese Nilsson, 0481-482 52, eller gruppchef Krister Havskog, 0492-756 82.
Fackliga företrädare är Örjan Laneborg, SACO-S 0491-763982 och Jan Torstensson, ST, 0481-482 56

Välkommen med din ansökan senast 17 januari 2021 via länken nedan.

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Parkarbetare

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Mark & Service tillhör Nybro kommuns Samhällsbyggnadsförvaltning och är kommunens utförarorganisation. Vi är idag totalt ca 30 medarbetare och verksamheten är uppdelad i 5 enhetsområden:

- Projektenhet. Drift och underhåll av vägar, broar och VA.
- Parkenheten. Drift och underhåll av kommunens grönområden.
- Verkstad. Service och reparationer av fordon och maskiner.
- Anläggningsenheten. Verksamhetens egna byggnader, förråd och maskiner.
-Fordonsenheten. Svarar för administrativ samordning av kommunens övriga bilar och lättare fordon.

Chef för verksamheten är Verksamhetschefen och för respektive enhet Enhetschef. För administrationen svarar en administratör, och för HR och Ekonomi utsedda specialister från Kommunledningsförvaltningen. I verksamheten arbetar ett team av erfarna och kunniga medarbetare med varierande arbetsuppgifter.

Mark & Service deltar aktivt i kommunens Samhällsbyggnadsprocess och ansvarar för de delar av utförarverksamheten som beställs av Samhällsbyggnadsförvaltningen och de kommunala bolagen.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna varierar mellan följande huvudområden:
- Drift- och underhållsarbeten av parker och grönytor
- Drift- och underhåll av grönytor fastigheter
- Nyproduktionsarbeten inom grönytor
- Vinterväghållning

Arbetet är omväxlande med många arbetsmoment och kräver därför att du är flexibel och villig att bidra med din kompetens och arbetsförmåga där det behövs.

Du har god samarbetsförmåga och är självgående. Tillsammans inom verksamheten säkerställer vi att tilldelade uppgifter blir utförda korrekt, i tid och med hög kvalitet och säkerhet.

Perioder av beredskap kan komma att ingå i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
God fysisk förmåga. Du är kommunikativ och serviceinriktad parkarbetare eller motsvarande med lång erfarenhet av grönyteskötsel. God vana av maskinkörning med lastmaskin och större gräsklippare är ett krav.

Vi ser gärna att du har behörighet släpvagnslift, motorsågskörkort B, Arbete på väg, växtkännedom, kunskaper om planteringsarbeten, B96 körkort eller högre.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Krav på körkort behörighet B.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Medarbetare till företag inom mjölkproduktion

Vi är ett familjeföretaget som driver en mjölkproduktion med uppbundna djur och köttproduktion i moderna stallar. Vi söker nu en person som kan passa in i vår verksamhet. Du kommer framförallt arbeta inom mjölkproduktion men även sköta om kalvar och foderhantering. Då vi har egen växtodling kan en del utearbete förekomma. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mjölkproduktion alternativt om du har tidigare erfarenhet av andra djur och intresse av att lär... Visa mer
Vi är ett familjeföretaget som driver en mjölkproduktion med uppbundna djur och köttproduktion i moderna stallar.
Vi söker nu en person som kan passa in i vår verksamhet.
Du kommer framförallt arbeta inom mjölkproduktion men även sköta om kalvar och foderhantering.
Då vi har egen växtodling kan en del utearbete förekomma.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av mjölkproduktion alternativt om du har tidigare erfarenhet av andra djur och intresse av att lära dig något nytt kan det också vara ett alternativ.
Viktigt för oss är att du kan arbeta självständigt, ta eget ansvar och har ett djurintresse.
Du ska också kunna hantera svenska i tal och skrift.

Om du är intresserad gå in på https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/33745-arbetsformedlingen-nybro-medarbetare-till-foretag-inom-mjolkproduktion och sök. Intervjuer kommer ske löpande. Visa mindre

Skogskonsulent till Kalmars distrikt

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivite... Visa mer
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.
Beskrivning
Vi söker en skogskonsulent för tillsvidareanställning till vårt team på Kalmars distrikt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Kalmar län. Du kommer att arbeta med rådgivning till skogsägare och skogsbrukets aktörer om till exempel granbarkborrar, skogsskötsel, naturvärden och skötsel av ädellövskog. Du kommer också att arbeta med handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom stämpling och gränsmarkering av skyddade områden. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare och skogsbruk som andra myndigheter.

Arbetslivserfarenhet
Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom skogsbranschen eller liknande erfarenhet. Vi tror att du har arbetat med både skogsproduktion och de skogliga naturvårdsfrågorna och har kunskap om ädellövskogsskötsel. Samt att du har erfarenhet av kommunikation, rådgivning eller dialogprocesser. Gärna också att du har kunskap och intresse för användandet av digitala verktyg och utvecklingen av framtidens rådgivning och tillsyn.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi med goda skogliga kunskaper. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer. Vi ser gärna att du är drönarpilot och har goda kunskaper inom IT/GIS samt erfarenhet av filmproduktion eller liknande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Vi ser att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba tillsammans med andra. Att du på ett pedagogiskt sätt kan föra dialog med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort för bil är ett krav.

Villkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning.

Stationeringsort är vid något av våra kontor på distriktet belägna i Högsby, Nybro eller Vimmerby. Ange i ansökan vilken ort du skulle föredra.

Kontakt
Mer information lämnas av distriktschef Therese Nilsson, tfn 0481-482 52, eller gruppchef Krister Havskog tfn 0492-756 82. Fackliga företrädare är Frida Jonsson, Saco-S, tfn 0481-482 51 och Jan Torstensson, ST, tfn 0481-482 56.

Välkommen med din ansökan senast 9 juni 2020 via länken nedan.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Skogskonsulent sökes till Kalmars distrikt

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivite... Visa mer
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.
Arbetsuppgifter
Kalmars distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Kalmar län.

Du kommer att arbeta med rådgivning till skogsbruket om till exempel granbarkborrar, skogsskötsel, naturvärden och skötsel av ädellövskog. Du kommer också att arbeta med handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom stämpling och gränsmarkering av skyddade områden. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare och skogsbruk som andra myndigheter.

Arbetslivserfarenhet
Arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter och erfarenhet om de skogliga förhållandena i Kalmar län är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med både skogsproduktion och de skogliga naturvårdsfrågorna.

Kunskapskrav
För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi med goda skogliga kunskaper. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer liksom goda kunskaper inom IT/GIS.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort för bil är ett krav.

Anställning
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning.

Stationering
Stationeringsort är vid något av våra kontor på distriktet belägna i Högsby, Nybro eller Vimmerby. Ange i ansökan vilken ort du skulle föredra.

Kontakt
Mer information lämnas av distriktschef Therese Nilsson, 0481-48252, eller gruppchef Krister Havskog 0492-756 82. Fackliga företrädare är Jenny Morgansson, SACO 033-48 25 08 och Anna-Stina Duerden, ST, 036-19 62 10

Välkommen med din ansökan senast 14 januari 2020 via länken nedan.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Vikarierande trädgårdsarbetare

Vi söker dig som vill ta hand om trädgårdsarbeten för våra kunder. Det kan gälla sysslor som: Klippa gräs, beskära buskar & träd & vissa gräv/planteringsarbeten och liknande. Först & främst är detta en vikarierande tjänst från 1 mars t o m 30 juni. Det är möjligt att det kommer bli en förlängning av tjänsten. Du kommer utgå från vårt kontor i Nybro & ha hela Kalmar län som ditt område. Körkort är ett krav för denna tjänst. Du bör vara självgående & k... Visa mer
Vi söker dig som vill ta hand om trädgårdsarbeten för våra kunder.
Det kan gälla sysslor som: Klippa gräs, beskära buskar & träd & vissa gräv/planteringsarbeten och liknande.


Först & främst är detta en vikarierande tjänst från 1 mars t o m 30 juni. Det är möjligt att det kommer bli en förlängning av tjänsten.


Du kommer utgå från vårt kontor i Nybro & ha hela Kalmar län som ditt område.


Körkort är ett krav för denna tjänst.
Du bör vara självgående & kunna ta eget ansvar för ditt arbete. Visa mindre

Säsongsarbetande Parkarbetare

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Mark & Service tillhör Samhällsbyggnad och är kommunens utförarorganisation. Verksamheten är uppdelad i fyra enhetsområden:

- Projektenheten. Drift och underhåll av vägar, broar, rivningar och VA.
- Parkenheten. Drift och underhåll av kommunens grönområden.
- Verkstad. Service och reparationer av fordon och maskiner.
- Anläggningsenheten. Verksamhetens egna byggnader, maskiner och förråd.

Totalt sysselsätter verksamheten ca 30 personer men vi behöver nu personalförstärkning med fem nya medarbetare inom Parkenheten från april till oktober.ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter omfattar det mesta inom grönyteskötsel, bl.a.:
- Gräsklippning
- Plantering
- Beskärning av träd och buskar
- Bevattning
- Häck-klippning


KVALIFIKATIONER
Krav körkort B. Erfarenhet av arbete inom Trädgård och/eller grönytor.

Önskvärt körkort BE, samt Säkerhet på Väg.

Arbetet är tidvis fysiskt ansträngande varför du bör ha god fysik. Du arbetar lika bra ensam som du gör i grupp.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Skogskonsulent sökes till Kalmars distrikt

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivite... Visa mer
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.
Arbetsuppgifter
Kalmars distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Kalmar län.

Du kommer arbeta med granskning och handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Du kommer också att arbeta med rådgivning till skogsbruket om till exempel granbarkborrar, skogsskötsel och åtgärder i ädellövskog. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom stämpling och gränsmarkering av skyddade områden och att hantera upphandlingar och beställningar för distriktet. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare och skogsbruk som andra myndigheter.

Arbetslivserfarenhet
Arbetslivserfarenhet av motsvarande uppgifter och erfarenhet om de skogliga förhållandena i Kalmar län är meriterande.

Kunskapskrav
För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleutbildning alternativt högskoleutbildning inom biologi med goda skogliga kunskaper. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer liksom goda kunskaper inom IT/GIS.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort för bil är ett krav.

Anställning
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning.

Stationering
Stationeringsort är vid något av våra kontor på distriktet belägna i Högsby, Nybro eller Vimmerby. Ange i ansökan vilken ort du skulle föredra.

Kontakt
Mer information lämnas av distriktschef Therese Nilsson, 0481-48252, ställföreträdande distriktschef Knut Arnesson 0481-482 53.

Fackliga företrädare är Lisa Classon, SACO 0680-554 45 och Anna-Stina Duerden, ST, 036-19 62 10.

Välkommen med din ansökan senast 4 juli 2019 via länken nedan.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Virkesmätare till Södra Orrefors

Ansök    Aug 29    Biometria    Virkesmätare
Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Hos oss finns fler än 800 medarbetare i hela landet.Biometria söker Virkesmätare till Södra Orref... Visa mer
Biometria bidrar till att affärer kan genomföras med högt förtroende på en korrekt grund genom opartisk mätning och redovisning. Vår roll är också att förmedla och förädla affärskritisk information mellan köpare och säljare av skogsindustriell råvara, att effektivisera administrationen mellan parterna och utveckla servicetjänster till nytta för våra medlemmar. Hos oss finns fler än 800 medarbetare i hela landet.Biometria söker Virkesmätare till Södra Orrefors Vårt erbjudandeVi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med att påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är opartisk, professionell och rationell. Som anställd ansvarar du för att vara väl insatt i företagets strategiska inriktning och övergripande mål.Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika.Arbetsplatsen Södra Orrefors mätstation är stationeringsort för tjänsten. Arbetstiden är två skift, 38 timmar/vecka, även helger i schemat.Vi utbildar dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.Löne- och anställningsvillkor enligt gällande kollektivavtal. Du får din grundlön även under utbildningstiden. Tjänsten är heltid och tillträde omgående.Vem är du?Vilka personliga egenskaper gör då dig till en bra virkesmätare? Du bör gilla ordning och reda, att jobba med service både mot kunder och kollegor, att vara en bra lagspelare, att hitta ännu bättre sätt att jobba i vardagen. Du behöver vara bekväm med att arbeta både i praktisk handling och digitalt. Framför allt vill vi att du ska ha viljan att jobba hos oss – vi på Biometria tycker att det ska vara roligt att jobba!Ditt ansvarArbetsuppgifterna består av stockmätning av klentimmer samt andra förekommande arbetsuppgifter på mätstationen. Mätningen ska utföras på ett opartiskt, likformigt och rationellt sätt. Du som utbildad virkesmätare kommer att ha ansvar för den dagliga driften på mätstationen. Du kan komma att ha kontakt med både chaufförer och kunder. Vill du veta mer?Hör av dig till Tobias Björnesund tel 010 2285233.Fackliga representanterFacklig representant för GS är Alexander Ingemarsson, tel 0705 494142.Din ansökanTveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Det här blir kul! Rekryteringen sker löpande.Skicka ansökan med CV till [email protected] senast den 22 september 2019. Märk din ansökan med Orrefors.Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR (https://datainspektionen.se). Visa mindre