Lediga jobb som Miljöingenjör i Nybro

Se lediga jobb som Miljöingenjör i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

Miljöingenjör sökes till Nybro Energi

Ansök    Okt 19    Nybro kommun    Miljöingenjör
Om arbetsplatsen Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro kommun. Vi omsätter ca 270 miljoner kronor och har ca 60 anställda med olika inriktningar och kompetenser. Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av kommunen inom elnät, elhandel, vatten & avlopp, fjärrvärme och fibernät. Energiomsättningen i elnätet uppgår till ca 160 GWh, i fjärrvärmenätet till ca 150 GWh och det produceras i dagsläget drygt 25 GWh el. För mer info besök www.... Visa mer
Om arbetsplatsen
Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro kommun. Vi omsätter ca 270 miljoner kronor och har ca 60 anställda med olika inriktningar och kompetenser. Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av kommunen inom elnät, elhandel, vatten & avlopp, fjärrvärme och fibernät. Energiomsättningen i elnätet uppgår till ca 160 GWh, i fjärrvärmenätet till ca 150 GWh och det produceras i dagsläget drygt 25 GWh el. För mer info besök www.nybroenergi.se
Vi strävar efter att vara en schysst och jämställd arbetsplats. Vi välkomnar olikheter och söker medarbetare som gillar att ingå i ett arbetsteam, och som gillar att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid, ett generöst friskvårdsbidrag, träning på arbetstid och tillgång till regelbunden massage för att våra medarbetare ska hålla sig friska och trivas på jobbet.


Arbetsuppgifter
Bolaget driver bland annat ett avfallseldat kraftvärmeverk sedan några år tillbaka och har nu flera spännande investeringsprojekt på gång. Vi har fått en vakans i organisationen och behöver i och med detta förstärka med en Miljöingenjör som ska hjälpa till att förvalta och utveckla affärsområdet produktion.
Arbetsuppgifterna förväntas omfatta allt från projektledning till miljörapportering. Du kommer utgå från Kraftvärmeverket och organisatoriskt vara direkt underställd Affärsområdeschefen. Anställningen kommer att innebära mycket eget arbete med stor möjlighet att påverka.
Typiska arbetsuppgifter:
- Att arbeta med miljöledning, inom värme- och elproduktion.
- Att driva och utveckla företagets systematiska miljöarbete inom produktionssidan.
- Att kommunicera muntligt och skriftligt med miljömyndigheter.
- Att producera rapporter och utredningar såsom rutiner, riskanalyser, kontrollprogram och miljörapporter.
- Att hantera tillståndsfrågor.
- Att ansvara för miljömätning avseende uppföljning, rapportering och även teknik om intresse finns.
- Att driva företagets klimat- och hållbarhetsarbete.
En viktig del av arbetet är att bevaka omvärlden för att ligga steget före vid tex lagändringar. Företaget ser mycket positivt på att engagera sig de nätverk som finns inom branschen, här finns mycket information att hämta och duktiga personer att lära sig av.
I arbetsuppgifterna kan också ingå att på egen hand driva projekt där allt från förstudie till genomförande ingår.


Kvalifikationer
Minst högskoleutbildning inom lämpligt område är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar personlighet, driv och engagemang mer än mångårig erfarenhet.
Tidigare erfarenhet av energibranschen, processindustri, avfallsförbränning, avfallshantering, myndighetskommunikation, projektledning, arbete med miljöledningssystem och miljömätning kan vara meriterande.


Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro Energi eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.
Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre