Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.
Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."
Skolan i Nybro kommun har som mål att ge varje barn och elev de bästa förutsättningarna för att lyckas. I Nybro kommun möts barn, elever och vårdnadshavare av välutbildad och engagerade pedagoger, lärare, rektorer och personal som alla strävar mot att skapa en trygg skolmiljö med utbildningens kvalité i fokus. Kulturen har som mål att ge kommuninvånarna en god tillgång till kultur och stärka kulturföreningarna så de kan bedriva en bredd av kulturverksamheter. Lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun bedriver förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning med SFI och särskild utbildning för vuxna. Inom förvaltningen finns utbildning i glashantverk genom Riksglasskolan i Pukeberg samt uppdragsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan. Lärande- och kulturförvaltningen har även ansvar för bibliotek, kulturskola, kulturhus med biograf, fritidsgårdsverksamhet, samt allmänna kulturfrågor. Lärande- och kulturförvaltningen har drygt 850 anställda och en årsbudget på omkring 580 miljoner kronor. Förvaltningen är organiserad i verksamhetsområden som leds av en verksamhetschef för vardera förskola, grundskola, gymnasiet och vuxenutbildningen samt för kulturenheten. Förvaltningen leds av en förvaltningschef som också är skolchef.
Förvaltningskontoret består av förvaltningschef/skolchef, administrativ chef, administrativ personal, ekonom, verksamhetsutvecklare, digitaliseringsledare mfl. I arbetslaget jobbar vi nära, hjälps åt och använder våra kunskaper till att komplettera varandra för bästa resultat och utveckling för verksamheterna.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en utvecklingsintresserad ekonom till vårt ekonomiteam på Lärande- och kulturförvaltningen. Inom förvaltningen finns idag tre funktioner som ger stöd till styrning i ekonomiska frågor på samtliga nivåer i förvaltningens två nämnder, lärandenämnd och kulturnämnd. Det viktigaste ansvaret är att se ekonomi och verksamhet som en helhet och länka ihop kvalitetsarbete och ekonomistyrning. Vi har därför fokus på att samarbeta och samverka mellan verksamhetsutvecklare, HR-partner och ekonomer inom förvaltningskontoret för att skapa en helhet och röd tråd i vårt kvalitetsarbete. I rollen kommer du att arbeta konsultativt gentemot förvaltningens chefer, bland annat genom budget- och uppföljningsarbete, arbete med prognoser samt ekonomiska analyser.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter är bland annat hantering av statsbidrag, intern kontroll, resursfördelning, statistik, avtal.
Ekonomerna samverkar med kommunens ekonomienhet och är centrala i nätverk som rör ekonomiska frågor, däribland drivande i nätverk med förvaltningens ekonomiadministratörer för att ge ett samlat ledningsstöd.
Som person ser vi att du är en lagspelare som trivs med att samarbeta för verksamhetens bästa men du är även trygg i att arbeta självständigt som chefsstöd. Du skapar relationer, bygger och behåller förtroende samt besitter en pedagogisk förmåga i ditt sätt att tala ekonomi och knyta an till verksamhet.
Lärande- och kulturförvaltningen fokuserar på utveckling och du förväntas medverka i utrednings- och utvecklingsprojekt samt delta i implementering och utbildning av dessa. Det innebär även att vara flexibel och öppen för att arbetsuppgifter kan förändras över tid. I uppdraget ingår att säkerställa att vi följer de lagar och redovisningsrekommendationer som gäller.
KVALIFIKATIONER
Du ska ha akademisk examen inom ekonomiområdet. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av kvalificerat arbete som ekonom där du jobbat självständigt med analysarbete. Du bör ha god kännedom om budgetarbete, styrsystem och redovisningsregler. Det är meriterande om dessa kommer från kommunal eller annan offentlig verksamhet. Det är viktigt att du besitter en god förmåga att förstå, ta till dig och tillämpa juridisk text i ditt arbete då många av dina ärenden kräver detta. Du ska ha goda kunskaper i Office-paketet, framförallt Excel, och vara van att jobba i ekonomisystem. En förutsättning är att du kan uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Erfarenhet krävs.
Låter det här intressant? Vänta inte med din ansökan! Vi ser gärna att vi träffar dig under vecka 8.
ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.
Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Visa mindre