Lediga jobb som Controller i Nybro

Se lediga jobb som Controller i Nybro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nybro som finns hos arbetsgivaren.

Koncerncontroller/ekonom

Ansök    Jan 14    Nybro kommun    Koncerncontroller
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende me... Visa mer
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.


Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Kommunstyrelseförvaltningen ger ett effektivt och professionellt stöd till förtroendevalda, service och ledning till förvaltningar samt direkt service och information till medborgare i Nybro kommun i vissa specifika verksamheter.

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.

I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Nybro kommuns vision är "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro."

Kommunstyrelseförvaltningen ger ett effektivt och professionellt stöd till förtroendevalda, service och ledning till förvaltningar samt direkt service och information till medborgare i Nybro kommun i vissa specifika verksamheter.

Ekonomienheten är en del av kommunstyrelseförvaltningen och består av ekonomienheten samt upphandlings- och inköpsenheten. Vi är sex ekonomer, tre ekonomiadministratörer, en upphandlings- och inköpschef samt två upphandlare.
Som koncerncontroller är du centralt placerad på kommunstyrelseförvaltningen.

ARBETSUPPGIFTER
Ekonomienheten är en stödfunktion med uppgift att bistå förvaltningar, nämnder, förvaltningsledningar och chefer i resursplanering och resursstyrning. I rollen som ekonom arbetar du konsultativt mot förvaltningens chefer och medarbetare inom kommunstyrelsen. Du bistår förvaltningens chefer med budgetering, uppföljning, prognoser och ekonomiska analyser. En viktig uppgift för dig blir att stödja, utveckla och dokumentera riktlinjer och rutiner för ekonomistyrningsprocessen.

Som koncerncontroller är du den sammanhållande länken mellan bolagen och kommunen. Du sköter ekonomin för moderbolaget och dess budget, uppföljning, prognoser, samt delårs- och årsbokslut. Du kommer få hantera skatte- och momsfrågor, likväl som olika juridiska frågor inom bolagsvärlden.

För att trivas i rollen som koncerncontroller/ekonom är du är en analytisk problemlösare, med förmåga att anpassa ditt budskap. Du gillar att djupdyka i detaljer, men behöver också kunna se större sammanhang. Att ha struktur och en förmåga till framförhållning och en god planering är viktiga egenskaper.

Vidare är du van att ta stort ansvar, är stabil och trygg i dig själv och van att arbeta självständigt. En anställning hos oss innebär krav på stor flexibilitet och öppenhet för förändringar i uppdrag.

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning och gärna en examen på minst kandidatnivå. Du bör ha några års erfarenhet av kvalificerat arbete som ekonom där du jobbat självständigt med analysarbete. Du bör ha god kännedom om budgetarbete, styrsystem och redovisningsregler i kommunal eller annan offentlig verksamhet.

Kunskap och erfarenhet av bolags- och koncernredovisning, juridik och skattefrågor inom bolagsvärlden är meriterande.

Du har god datorvana och har arbetat i ekonomisystem samt har goda kunskaper i Officepaketet och då i synnerhet i Excel. Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna och att du trivs i en utbildarroll.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare. Visa mindre

Controller sökes till Nybro Energi

Ansök    Jul 4    Nybro kommun    Controller
Om arbetsplatsen Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro Kommun och består utav Nybro Elnät AB, Nybro Energi AB, Nybro Värmecentral AB och Fastigheter i Nybro AB. Högsta moderbolag är Nybro Kommunbolag AB. Nybro Energis uppdrag är att erbjuda elhandel till kunder i hela Sverige, samtidigt att tillhandahålla fiberanslutning, fjärrvärme, elnät samt vatten och avlopp till stora delar av Nybro kommun. Dessutom ska vi hålla vettiga priser till våra kunder. Självkl... Visa mer
Om arbetsplatsen
Nybro Energi ägs till 100 % av Nybro Kommun och består utav Nybro Elnät AB, Nybro Energi AB, Nybro Värmecentral AB och Fastigheter i Nybro AB. Högsta moderbolag är Nybro Kommunbolag AB. Nybro Energis uppdrag är att erbjuda elhandel till kunder i hela Sverige, samtidigt att tillhandahålla fiberanslutning, fjärrvärme, elnät samt vatten och avlopp till stora delar av Nybro kommun. Dessutom ska vi hålla vettiga priser till våra kunder. Självklart kan både privatpersoner och företag vara kunder hos oss. Bolagen inom Nybro Energi omsätter omkring 270 miljoner kronor och har ca 60 personer anställda.
Vi strävar efter att vara en schysst och jämställd arbetsplats. Vi välkomnar olikheter och söker medarbetare som gillar att arbeta för teamets bästa. Vi erbjuder bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, träning på arbetstid och tillgång till regelbunden massage för att våra medarbetare ska hålla sig friska och trivas på jobbet.


Arbetsuppgifter
Ditt fokus som controller kommer att ligga mot investeringar vilket omfattar alla ekonomiskt kopplade frågor relaterade till investeringsprojekt. Du kommer att hantera månatlig uppföljning, prognostisering, rapportering av investeringsprojekt m.m. Du kommer även få delta i t.ex. månads-, tertial- samt årsbokslut och arbeta med komponentredovisning, likviditetsplanering med fokus på upplåning samt delta i utveckling av arbetssystem och processer.
Då tjänsten är en utökning av verksamheten och inte en ersättare av befintlig tjänst kommer det finnas möjligheter att vara med och påverka och utveckla rollen i samråd med verksamheten. Du kommer ha tät kontakt med våra projektledare och få god insyn i vad de har för behov inom dina områden, samt få delta i övergripande projektplanering
Som person är du noggrann, analytisk och strukturerad och du tycker om att samarbeta, har hög arbetskapacitet och gillar att ta egna initiativ samt trivs med att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en hög social förmåga och kommunicerar på ett tydligt och effektivt sätt och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller annan utbildning/bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Några års arbetslivserfarenhet inom relevant område kan vara meriterande, likaså kännedom om systemen Agresso och Proceedo. För att trivas i tjänsten har du goda kunskaper i Excel samt övriga Officepaketet.
B- Körkort är ett krav.


Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons, då vi ej tar emot ansökningar via e-post pga. lagstiftningen GDPR. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Pga. semesterperiod hänvisar vi ev. frågor till e-post, där svarstiden kan variera. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.
Vi undanber oss samtal från rekryterings-/bemanningsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Controller

Ansök    Okt 13    OnePartnerGroup Kalmar AB    Controller
"To be the best, we need the best" Smurfit Kappa söker Controller Vill du vara en del av ett ledande företag i sin bransch? På Smurfit Kappa drivs vi av ständig utveckling och innovation, har du vad som krävs för att anta utmaningen och spela en nyckelroll hos oss? Vi söker nu en Controller till ett stimulerande och utvecklande arbete vid våra två enheter i Nybro. Rollen Som Controller har du det övergripande ansvaret för enhetens ekonomiska styrning. Du ... Visa mer
"To be the best, we need the best"

Smurfit Kappa söker Controller
Vill du vara en del av ett ledande företag i sin bransch? På Smurfit Kappa drivs vi av ständig utveckling och innovation, har du vad som krävs för att anta utmaningen och spela en nyckelroll hos oss?
Vi söker nu en Controller till ett stimulerande och utvecklande arbete vid våra två enheter i Nybro.
Rollen
Som Controller har du det övergripande ansvaret för enhetens ekonomiska styrning. Du arbetar tillsammans med enhetens olika delar och skapar ett gemensamt synsätt för rapportering och uppföljning samt agerar som stöd och bollplank. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Platschefen.
I ditt ansvar ingår uppgifter så som:

Följa upp, analysera och rapportera enhetens nyckeltal, både ekonomiska och processrelaterade.


Upprätta, analysera och rapportera månads- och årsbokslut.


Budgetarbete, kvartalsvisa prognoser samt löpande uppföljning och analys av enhetens kostnader.


Ansvara för och utföra intern kontroll enligt vår policy.


Driva och vara delaktig i verksamhetsrelaterade analyser och förbättringsarbete utifrån verksamhetens utveckling och behov.


Organisera inventering och följa upp lagernivåer av färdiga varor, Work in Progress och råvaror.


Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av likartade befattningar i en industriell verksamhet och innehar en eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning. Du har en god helhetssyn samt förmåga att prioritera och är van användare av Officepaketet och affärssystem SAP. Vårt koncernspråk är engelska och befattningen kräver mycket goda kunskaper i språket både muntligt och skriftligt.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Vi söker en person som med engagemang, energi och analytisk skärpa vill vara med och utveckla företaget. Rollen innebär kontakter såväl inom som utanför organisationen och det är viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra människor. För att lyckas i ditt uppdrag är du strukturerad, handlingskraftig och affärsinriktad. 
Har du det som krävs för att lyckas hos oss i denna roll ser vi fram emot din ansökan!
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Nybro. 

Sista ansökningsdatum är 2023-11-05. I denna rekrytering samarbetar Smurfit Kappa med OnePartnerGroup. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Rekryteringskonsult Annika Lundberg 076-946 83 30, [email protected]. Till denna tjänst håller vi löpande intervjuer vilket kan innebära att tjänsten blir tillsatt innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att skicka din ansökan redan idag. Visa mindre